Skip to main content
Lada Niva 6x6

Nemci imaju "Mečku", ali Rusi su stvorili ČUDOVIŠTE (FOTO/VIDEO)

Foto: VK/autoevolution.com
Kao odgovor na precizni nemački inženjering terenca Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, stigao je ruski šestotočkaš.

Deluje kao da je prošla čitava večnost od kada je Mercedes lansirao svoje čedo sa šest točkova. Ostatak sveta je reagovao predvidljivo - "budžene" varijante na zadatu temu su počele da niču kao pečurke posle kiše. Rusi su, ipak, napravili najveći "bum".

Lada Niva 6x6
Foto: VK/autoevolution.com

Ova Lada Niva ne dolazi iz fabrike čuvenog proizvođača. Radije, Lada Niva 6x6 je plod truda nekolicine ruskih entuzijasta koji su se pohvalili svojom kreacijom na ruskom Fejsbuku, društvenoj mreži VKontakte, i tako je za njih saznao čitav svet.

Lada Niva 6x6
Foto: VK/autoevolution.com

Šta su tačno uradili? Morali su da produže gepek klasične Nive, ubace zaštitu od prevrtanja i dodaju još jednu zadnju osovinu. Čak su dodali i male merdevine između zadnjih osovina, kako bi olakšali penjanje u tovarni prostor. 

Lada Niva 6x6
Foto: VK/autoevolution.com

Najviše od svega nas zanima šta se nalazi ispod haube. Standardni 1.7-litarski motor sa 84 konjske snage nikako ne bi mogao da izvuče dodatnu težinu. Deluje kao da se Niva "ugojila" za oko pola tone!

Lada Niva 6x6
Foto: VK/autoevolution.com

Što se tiče cene ovako ekstremne modifikacije, eksperti cene da je sa bazičnim pick-up VAZ 2329 "Medvedom", koji je poslužio kao osnova, ukupno potrebno izdvojiti oko 20.000 evra. U poređenju sa 450.000 evra koliko treba izdvojiti za najosnovniji Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, to je - pesma.

I Balkan konja za trku imade

Naše komšije iz Slovenije pohvalile su se svojom verzijom Nive 6x6 - sa sjajnim rezultatima! Pogledajte kako njihov terenac izgleda u akciji:

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
30 Beograd