fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlović

"Nije prvi put da se poslovodstvo Koridora neadekvatno ponaša"

Foto: Srbija Danas
Rešenje problema nastalih na Koridoru 11, kod sela Lalinci u opštini Ljig, biće doneto u petak, u dogovoru sa građanima, Institutom za puteve i Putevima Srbije.

To je danas najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ovo nije samo pitanje Lalinaca i nije prvi put da se neadekvatno ponaša poslovodstvo Koridora. Ako Institut za puteve naloži Koridorima da naprave rešenje uz osnovni projekat i da nije potrebno preprojektovanje, a Koridori insistiraju na tome, i samim tim na određenom novcu, onda mislim da postoji problem u Koridorima", izjavila je Mihajlovićeva novinarima.

Prema njenim rečima, ovo nije ni prvi ni poslednji put da Koridori samoinicijativno preprojektuju i desetina miliona evra su otišle na to.

"Mi i danas tražimo i gledamo kako je potrošen novac na te projekte", rekla je Mihajlović.

To je, kako je dodala, još jedan razlog zašto Koridori Srbije i Putevi Srbije moraju da budu spojeni i da rade efikasnije.

Prema njenim rečima, na to ukazuju i sve međunarodne finansijske institucije, a to će za našu državu značiti i 20 odsto uštede u troškovima.

Meštani sela Lalinci u četvrtak su traktorima i mehanizacijom blokirali put i radove na Koridoru 11 u tom mestu, jer je, kako tvrde, 40 domaćinstava "odsečeno od sveta". 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd