fbpx
Skip to main content
Radnici i zaštita na radu

Radionica o razvoju poslovanja u Srbiji okupila mlade preduzetnike

Foto: Profimedia
U Regionalnoj privrednoj komori Sremska Mitrovica održana je deseta po redu edukativna radionica „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“, koje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom finansija-Upravom carina, a uz logističku podršku kompanije DHL International Beograd, organizuje ove jeseni širom Srbije.

Na izuzetno posećenoj radionici održanoj u RPK Sremska Mitrovica, Slobodan Filipović, samostalni savetnik za poslove Biroa za javna ovlašćenja i Biznis info servisa Privredne komore Srbije, okupljenim privrednicima predstavio je novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU.

Predstavljen je i web portal na kome se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, informacije o CE znaku, kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje.

Privrednici su bili u prilici da dobiju i detaljne informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju kao načinu rešavanja finansijskih problema, kao i informacije o kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja. 

Edukativna radionica
Foto: Promo

Savetnik u Sektoru za razvoj MSPP u Ministarstvu privrede, Milica Zatezalo, mnogobrojnim preduzetnicima predstavila je mere finansijske podrške sektoru MSPP, sa naglaskom na Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini. Predstavljene mere imaju za cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Pored toga, predstavljen je i Program standardizovanog seta usluga za MSPP u 2015. godini, a privrednici su upoznati i sa osnovnim ciljevima i merama podrške Sektoru MSPP u okviru nedavno usvojene Strategije za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća.

Radnici u fabrikama
Foto: Profimedia

Prilika za unapređenje poslovnog ambijenta i podizanje konkurentnosti

Na ukupno deset do sada održanih radionica, u Kruševcu, Subotici, Užicu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Zaječaru, Valjevu i današnjoj u Sremskoj Mitrovici, više od 500 privrednika, predstavnika malih i srednjih preduzeća, bilo je u prilici da se od predstavnika PKS i nadležnih ministarstva detaljno upozna sa merama države kojima mogu unaprediti svoje poslovanje.

Naredna, jedanaesta radionica „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ biće održana 10. decembra u Somboru.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd