fbpx
Skip to main content
minikantrimen

Okončana istraga u slučaju ''kantrimen”

Foto: Youtube Printscreen
Dvojica dispečera „Pink” taksija, kao poslednji svedoci, govorili su o tome da li je toku noći kada se nesreća dogodila, preko radio-veze taksi udruženja upućen apel da se jave svi koji nešto znaju o događaju na Brankovom mostu

Ispitivanjem dvojice dispečera taksi udruženja „Pink”, koje je zamenik trećeg osnovnog tužioca Siniša Zorić juče saslušao, istraga protiv Marka Milićeva, vozača „kantrimena” kojim je 25. jula na Brankovom mostu udaren Luka Jovanović, je završena.

Poslednja dva svedoka pred tužiocem govorila su o tome da li je u noći kada se nesreća dogodila, preko radio-veze ovog taksi udruženja upućen apel da se jave svi koji nešto znaju o događaju na Brankovom mostu.

Na osnovu njihovih iskaza utvrđeno je i u kom vremenu je okrivljeni Saša Janković, taksista „Pink” taksija, te noći radio i da li je imao informacije o nesreći na Brankovom mostu, prenosi „Politika”.

Marko Milićev pod pratnjom policije
Foto: Tanjug

Istraga koja je vođena protiv troje osumnjičenih (ostalih petoro potpisalo je sporazum o priznanju krivičnog dela) upotpunjena je medicinskim i veštačenjem saobraćajne struke. Medicinski izveštaj, odgovorio je na pitanja o mehanizmu, vrsti i težini povreda koje je zadobio Luka Jovanović kada je na njega naleteo „kantrimen”, kao i da li su te povrede u uzročno-posledičnoj vezi sa smrću Jovanovića.

"Saobraćajnim veštačenjem koje je urađeno i dostavljeno tužilaštvu, utvrđeno je kojom se brzinom „kantrimen” kretao pre kočenja, to jest pre i u trenutku udara u Jovanovića. Utvrđeno je da se automobil kretao nešto manje od sto kilometara na čas što je više nego duplo od ograničenja na tom delu puta," navodi sagovornik "Politike."

Tužilaštvo je povlašćeni status u zamenu za informaciju gde se nalazi „kantrimen” ponudilo i Bratislavu Vesoviću, kumu prvookrivljenog Marka Milićeva, koji je pomogao okrivljenima posle izvršenog dela. On je proteklog petka iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu doveden u zgradu Palate pravde, ali nije hteo da se izjašnjava na pitanja tužioca.

Marko Milićev
Foto: Srbija Danas

"Vesović je rekao da želi da priča, ali da to neće uraditi bez svog advokata Dejana Ćasića koji je u štrajku. On se branio ćutanjem, što je njegovo zakonsko pravo. Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je i Milićevu nuđeno sklapanje sporazuma o priznanju krivičnog dela – to nije tačno", navodi „Politikin” sagovornik.

Pre dve nedelje, Treći osnovni sud u Beogradu verifikovao je sporazum o priznanju krivičnog dela koji je sa tužilaštvom potpisalo petoro osumnjičenih. Zaključenim sporazumom Dana Manevski, Nikola Lepen, Bojana Petrović, Milica Novaković i Tamara Bogdanović priznale su da su počinile krivično delo neotklanjanja opasnosti, a ne pomoći učiniocu posle izvršenog dela za šta su prvobitno bile osumnjičene. U zamenu za priznanje, izrečene su im kazne kućnog zatvora od četiri do deset meseci.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd