fbpx
Skip to main content
Branko Ružić

OMAKLO MU SE: Ovako se Ružić vadi, pravda i izvinjava za sliku sa Mikićem!

Foto: Youtube Printscreen/SPS Kladovo
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izvinio se glasačima Srpske napredne strane i SPS, kao i dvojici lidera Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću zbog, kako je naveo, pogrešnog utiska koji se stekao u javnosti kada je na svoj fejsbuk profil okačio fotografiju sa Igorom Mikićem, koji je prošle godine vređao premijera.

Ružić je na svojoj fejsbuk stranici saopštio da njegov motiv ni na koji način nije bio utemeljen u želji da ospori, oponira ili devalvira rad reformske Vlade, čiji je kako je naveo, dragocen i vredan deo stranka čiji je on potpredsednik.

Ružić je ukazao da se oni koji se sećaju afere "dron" na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, verovatno sećaju i dezinformacija o njegovoj navodnoj umešanosti u instruisanje Mikića da verbalno napadne predsednika Vlade.

“Imajući to u vidu, taj privatni status je pre svega bio u funkciji demantija jedne takve insinuacije i nije bio uperen protiv bilo koga, niti je imao politički ili politikantski prefiks, već isključivo moju ličnu želju da ukažem da sam tog dana po prvi put u životu upoznao čoveka za koga se godinu dana tvrdilo da je pod mojom direktnom instrukcijom učestvovao u tom incidentu, koji sam i tada u više navrata osudio“, naveo je Ružić.

On je dodao da je pripadnost klupskim bojama stvar ličnog izbora i senzibiliteta, te da "tuđi izbor poštuje, a da u svoj ne da".

Izvinjenje Vučiću i Dačiću

“Zbog Srbije i njene javnosti, kao čovek koji se na ozbiljan način bavi politikom, osećam potrebu da izrazim žaljenje i izvinjenje, zbog pogrešnog utiska koji se tim povodom stekao u javnosti, glasačima SNS i SPS, kao i dvojici lidera Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, čiji je odnos stub vladajuće koalicije i garant moderne, zdrave, socijalno pravedne, ekonomski razvijene, nekorumpirane, dekriminalizovane, evropske Srbije“, naveo je potpredsednik SPS.

On je dodao da je svojim aktivnim učešćem u realizaciji proklamovanih ciljeva, i prethodne, kao i ove SNS-SPS Vlade, bilo kao ministar, bilo poslanik, ali i kao potpredsednik stranke, sasvim jasno demonstrirao privrženost ciljevima za koje se zalaže Vlada Srbije i njen premijer. Istakao je da u rukovodstvu SPS-a postoji monolitnost u pogledu strateške političke orijentacije i ukazao na svoj potpuni doprinos da ta monolitnost nikada i ni po koju cenu ne bude narušena.

“Svi koji poznaju moje politicke manire, karakter i energiju, znaju da sam poslednji koji bih bilo šta razgrađujuće učinio tvrđavi koju sam zidao godinama“, dodao je Ružić.

On je izrazio nadu da će srpska javnost ovom ovom njegovom "skromnom i dobronamernom izjavom staviti tačku na ovu temu".

“Nadam se da ćemo se svi zajedno okrenuti izazovima koji stoje pred državom Srbijom u procesu modernizacije, kao i političkog, ekonomskog i međunarodnog jačanja naše zemlje, a sve za dobrobit građanki i građana“, dodao je Ružić.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd