fbpx
Skip to main content
Petorke

One su prve PREŽIVELE PETORKE i zbog toga im je život bio PAKAO (FOTO)

Foto: Twitter/@geneabloggers
U maju 1934. godine u Ontariju u Kandai, rođene su prve petorke, pet identičnih sestara

Vest o njima brzo se proširila celom zemljom što nije bilo nimalo neobično jer su to bile prve petorke koje su preživele fazu ranog detinjstva, a dve su žive i danas. Doktor koji je porodio njihovu majku Elzire Dion, bebe je odmah po porođaju zamotao u tople čaršave misleći da neće uspeti da prežive više od nekoliko minuta. Ali, prevario se, a ovaj porođaj mu je doneo svetsku slavu.

ĐACI SE DOMOGLI SNIMAKA: Profesorka geografije Georgina SNIMALA SEKS sa ljubavnikom! (FOTO/VIDEO)

Samo četiri meseca nakon porođaja, Elzire i njenog muža Eduarda pokrajinske vlasti su proglasile nesposobnima za brigu o petorkama i to na preporuku premijera Ontarija Mičela Heburna. Iza svega toga nisu bili humani motivi. Naime, oni su odlučili da petorke izlože poput lutaka i da na taj način zarade novac.

Nakon što su oduzete roditeljima, devojčice su smeštene u bolnicu gde su o njima brinule medicinske sestre, a ceo objekat čuvala je policija. Bolnica je bila ograđena žicom visokom nekoliko metara, a u samom centru kompleksa bilo igralište gde su bile turističke ture koje su dolazile da vide devojčice.

Prema nekim procenama Ontario je od "pokazivanja" bliznakinja zaradio više od 50 miliona dolara.

Ivona, Aneta, Sesil, Emili i Meri nisu imale nikakav kontakt sa svetom, a svakodnevno su vršeni i testovi nad njima. I otac devojčica se dosetio kako od njih da zaradi, pa je otvorio prodavnicu u kojoj je prodavao njihove fotografije kao i kamenje sa sopstvene farme tvrdeći da ono donosi plodnost.

HOROR U ZOOLOŠKOM VRTU: Gorila zgrabila dečaka (4) i krvnički ga vukla po kavezu (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Roditeljima je 1943. godine vraćeno starateljstvo nad devojčicama. Petorke godinama kasnije ispričale kako su ih roditelji fizički i psihički zlostavljali, terali da ih naporno rade, a jele su čak i lošiju hranu od ostatka porodice, iako je prodica živela u luksuzu koje su one zaradile. Ispričale su čak i da ih je otac seksualno zlostavljao. Njihov otac je umro mnogo pre njihovog priznanja, pa nije moglo da mu se sudi za ovo krivično delo.

 Emili je umrla 1952. godine, Meri 1970, a preostale tri sestre dočekale su devedesete. Ivon je umrla 2001. godine, a sestre Anet i Sesil žive su i danas.  

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd