fbpx
Skip to main content
Vrnjačka Banja

Osniva se Narodna stranka Srbije

Foto: Profimedia
VRNJAČKA BANJA - U Vrnjačkoj Banji pokrenuta je inicijativa za osnivanje nove političke organizacije - Narodne stranke Srbije.

Sastanku organizacionog odbora za formiranje stranke prisustvovalo je više od stotinu predstavnika iz više od 60 gradova koji su potpisali deklaraciju o osnivanju nove političke organizacije.

U deklaraciji se navodi da će njeni potpisnici raditi na stvaranju opšte klime za osnivanje, razvoj i povezivanje privrednih subjekata i da su tržišna ekonomija i stabilnost presudni za uspostavljanje jake države.

Radiće se na tome da poljoprivreda postane iskorišćeni resurs, a ne propuštena šansa, rečeno je na konferenciji za novinare u Vrnjačkoj Banji.

Ta stranka će se zalagati za ustavne i statutarne promene koje će omogućiti da građani neposredno biraju gradonačelnike i predsednike opština.

Jedan od osnivača stranke i aktuelni predsdnik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je novinarima, objašnjavajući razloge osnivanja te stranke, da se politička scena u Srbiji svela na dva slova.

Srbija praktično nema opoziciju, što znači da nema nikoga da konstruktivno kritikuje i predlaže rešenja koja aktuelna vladajuća struktura ne vidi, rekao je Aleksić i dodao da su potrebni novi ljudi.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd