fbpx
Skip to main content
Vrnjačka Banja

Osniva se Narodna stranka Srbije

Foto: Profimedia
VRNJAČKA BANJA - U Vrnjačkoj Banji pokrenuta je inicijativa za osnivanje nove političke organizacije - Narodne stranke Srbije.

Sastanku organizacionog odbora za formiranje stranke prisustvovalo je više od stotinu predstavnika iz više od 60 gradova koji su potpisali deklaraciju o osnivanju nove političke organizacije.

U deklaraciji se navodi da će njeni potpisnici raditi na stvaranju opšte klime za osnivanje, razvoj i povezivanje privrednih subjekata i da su tržišna ekonomija i stabilnost presudni za uspostavljanje jake države.

Radiće se na tome da poljoprivreda postane iskorišćeni resurs, a ne propuštena šansa, rečeno je na konferenciji za novinare u Vrnjačkoj Banji.

Ta stranka će se zalagati za ustavne i statutarne promene koje će omogućiti da građani neposredno biraju gradonačelnike i predsednike opština.

Jedan od osnivača stranke i aktuelni predsdnik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je novinarima, objašnjavajući razloge osnivanja te stranke, da se politička scena u Srbiji svela na dva slova.

Srbija praktično nema opoziciju, što znači da nema nikoga da konstruktivno kritikuje i predlaže rešenja koja aktuelna vladajuća struktura ne vidi, rekao je Aleksić i dodao da su potrebni novi ljudi.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd