fbpx
Skip to main content
bolnica Bijelo Polje

OTKRIVENA UŽASNA ISTINA O SMRTI BEBE: Bakterije bile na rukama babice

Foto: Youtube Printscreen
Bakterije pronađene kod preminule bebe izolovane su i na brisevima koji su uzeti sa medicinskih instrumenata i dela osoblja Opšte bolnice Bijelo Polje, pokazuju rezultati analiza.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je smrt bebe nastupila neposredno zbog nemogućnosti disanja usled masivnog difuznog krvarenja u plućima, a sve zbog infekcije novorođenčeta. Kod deteta su pronađene dve bakterije - Bacillus species u krvi i staphylococus aureus u nosu, prenosi portal Cdm.me.

“Mikrobiološkim pregledom briseva i punktata uzetih tokom obdukcije, dokazana je bakterija Bacillus species u brisu slezine”, stoji u nalazu IJZ-a.

Analiza briseva iz Opšte bolnice Bijelo Polje pokazala je da je na šest predmeta i na rukama babice izolovana bakterija Bacillus species. Ista bakterija je nađena i kod preminule bebe. Važno je napomenuti da je bris uzet sa ruka druge babice bio čist.

Bakterija Bacillus species pronađena je i na pinceti za tufere u boksu porodilišta.

Podsećamo, u Kliničkom centru KCCG je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Viša državna tužilaštva u Bijelom Polju i Podgorici počela su izviđaj u tom slučaju, a ministar zdravlja Miodrag Radunović podneo je ostavku.  Ostavku je ranije podneo i direktor bjelopoljske Opšte bolnice Tomislav Jeremić.

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju su, nakon preuzimanja predmeta od Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, a u cilju utvrđivanja okolnosti kako je došlo do smrti novorođenčeta i infektivne zaraze četiri bebe u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, saslušani roditelji tri bebe i šest lekara, članova komisije za intrahospitalne infekcije.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd