fbpx
Skip to main content
Test sa lenjirom

Ovaj TEST s lenjirom svako može da izvede kod kuće, a otkriva da li imate TEŠKU BOLEST

Foto: Youtube printscreen/UFHealth
Rezultat može biti veoma važan po vas.

Širom sveta, naglo se povećao broj obolelih od Alchajmera, gotovo za duplo u odnosu na prošli vek. Zbog toga su svi medicinski naučnici ujedinjeni u istraživanju ranih simptoma da bi se obolelima olakšale tegobe.

Statistika pokazuje da samo u SAD-u broj obolelih od Alchajmera premašuje 5.3 miliona, a ako se ovako nastavi, za deset godina ta cifra će biti oko 7.1 milion, piše Little Things .

Istraživanjem Alchajmerove bolesti bavi se i Institut univerziteta u Floridi, gde je student završne godine, Dženifer Stemps, otkrila jednostavan način primećivanja ranih simptoma ove bolesti.

Ona je utvrdila da se simptomi mogu ustanoviti uz pomoć dve jednostavne stvari: lenjira i putera od kikirikija. Naime, zbog saznanja da se prvi znaci Alchajmera manifestuju kao slabljenje osećaja za miris u levoj nosnoj komori, ona je napravila mali test, koji se pokazao kao veoma efikasan. Lenjirom je merila osetljivost na miris putera od kikirikija kako leve, tako i desne nozdrve i ustanovila da je rastojanje prepoznavanja mirisa od leve nozdrve duplo kraća od rastojanja od desne nozdrve, koje je optimalnih 20 santimetara.

Ova vrlo jednostavna metoda se može primeniti i kod kuće, a ako primetite bilo šta sumnjivo odmah se javite svom lekaru. Rano otkrivanje bolesti omogućava stopiranje njenog naglog razvijanja i daje vreme porodici da se pripremi za novonastalu situaciju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd