Skip to main content
Mladi zdravi ljudi

Pet smernica za zdrav organizam!

Foto: Profimedia
Postoje milioni predloga o tome kako živeti zdravo, promeniti štetne navike i postići sklad u organizmu. Sledi pet korisnih podataka i saveta.

1. Doručak je najvažniji obrok u toku dana, zato što donosi našem organizmu, ali i umu, korisne materije i energiju za ostatak dana. Takođe, kao što verovatno znate, redovno konzumiranje doručka pomaže i mršavljenje, zato što ubrzava metabolizam.

Predlog za idealan doručak!

2. Fizička aerobna aktivnost, poput šetnje i trčanja, zatim vežbe za jačanje mišića, poput podizanja tegova, aktivnosti za jačanje kostiju, kao što je preskakanje konopca i vežbe ravnoteže i istezanja, joga, pilates i ples, sve doprinose zdravom telu i mentalnoj uravnoteženosti.

Programi vežbanja fitnes ikona!

3. Tinejdžerima je potrebno 9 sati sna da bi njihov organizam pravilno funkcionisao.

Saveti da lakše zaspite!

4. Tinejdžeri bi trebalo da unose oko 2100 kalorija dnevno, no važno je da to bude u skladu sa nivoom fizičke aktivnosti. I za ostalu populaciju važi isto pravilo – u zavisnosti od toga koliko ste fizički aktivni, možete da odredite koliko kalorija dnevno pogoduje vašem organizmu i načinu života.

5. Hrana koja dugo traje sadrži neprirodne konzervanse, aditive i hemikalije koje štete našem telu. Umesto toga u ishranu uključite više voća, povrća, nemasno meso, integralne žitarice, niskomasne mlečne proizvode i, iznad svega, budite umereni.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd