fbpx
Skip to main content
Policijski radar

PO DŽEPU: Ovo su najpaprenije kazne za brzu vožnju svih vremena (Top 10)

Foto: Profimedia/ilustracija
Opušteno se vozite po lokalnim drumovima, devojka na suvozačkom sedište, lakat napolju, svira vaša omiljena stvar, sve u svemu ide kao podmazano.

I niotkuda iskače "lilihip", čovek u plavom vam saopštava da ste se vozili malo iznad ograničenja i kako je došlo vreme da napunite državni budžet. Ovo je priča koju je barem jednom svako od nas doživeo, ali kada saznate kolike su kazne u drugim državama sveta, možda će vam biti makar malo lakše. Dobrodošli u svet visokih kazni.

10. Virdžinija, 330.000 dinara

Brzinomer u automobilu
Foto: Youtube Printscreen

Kažu da je Virdžinija lepa američka država, ali zapravo je od pre desetak godina prava noćna mora za vozače i trenutno je država sa najvećim kaznama u SAD-u. Trenutno je na snazi zakon po kome su kazne za brzu vožnju do 330.000 dinara. Na svaku milju/sat koju prekoračite, dodajte 500 dinara, što se dodaje na početne iznose. Sami troškovi kazne su 7.000 dinara, ali kako kažu ožalošćeni vozači, ne gine vam kazna za vožnju koja nije prilagođena uslovima saobraćaja, tj. još 1.000 dolara na sve ostalo.

9. BMW pa još i pričate mobilnim = 510.000 dinara

BMW
Foto: Profimedia/ilustracija

Engleski biznismen Ronald Klos najbolje je naučio da nije dobro brzo voziti i razgovarati putem mobilnog telefona. Sa svojim BMW-om jurio je oko 200 km/h kada ga je uslikala kamera, na šta se nadovezalo i razgovaranje telefonom. Ovo ga je koštalo "samo" 510 hiljada i kusur dinara.

8. Kanađanin pristao na dogovor od preko milion dinara

Čovek na motoru
Foto: Profimedia

Jedan kanadski motociklista je pristao da plati kaznu od 1.326.630 dinara samo da mu ne oduzmu vozačku zbog brze vožnje. Sud je naravno pristao i zanemario činjenicu da se vozio 220 km/h kroz naseljeno područje.

7. Finac je duboko zažalio zbog dodatnih 20 km/h

vozač za volanom automobila
Foto: Profimedia

Sigurno ste već čuli da se u Finskoj kazne pišu s' obzirom na visinu prihoda. Reima Kuisla, “nažalost” zarađuje 7 miliona evra godišnje, pa je tako morao da plati preko ŠEST MILIONA DINARA za vožnju 20 km/h više nego dozvoljenih 70 km/h. Naravno, požalio se na Facebook-u i dospeo na listu.

6. Samo 11 miliona dinara

Motociklista u vožnji
Foto: Profimedia

Kada se zbog prekršaja zaustavi direktor Ansi Vanjoki, za očekivati je kako će se dobro napuniti državna blagajna. Tako je i bilo jer je Ansi odlučio da se "izduva" na svom Harley-u i zbog 20 km/h previše platio 11.371.125 dinara. Kasnije se, naravno, žalio na odluku.

5. Pozdravio se sa Lamborghinijem

Lamborghini Gallardo Nera
Foto: Profimedia

Najveći baksuz na ovoj listi je vlasnik Lamborghinija Gallarda iz Australije. On je ostavio svog ljubimca na servisu pa se mehaničar malo provozao po kvartu. Zbog prekoračenja 75 km/h, policija je odmah zaplenila vozilo, bez obzira na to što nije vozio vlasnik. Zaboravili smo da napomenemo da je cena vozila nešto preko 22 miliona dinara. 

4. Čak 23 miliona razloga da se držite ograničenja

Vozac sa gas maskom
Foto: Profimedia

Davne 2004. godine, kralj kobasica Džusi Salonoja odlučio je da “pokloni” državi oko 23.000.000 dinara. Pošto nije znao na koji način to da izvede, provozao se 75 km/h na mestu gde je dozvoljeno 40 km/h. Kazna je bila u skladu sa primanjima, pa mu se tako želja ostvarila i olakšan je za ovu basnoslovnu sumu.

3. Blagih 31 milion dinara

Insane mode u Tesli P85D
Foto: Youtube Printscreen

Pošto Švajcarska takođe voli da se prilagodi milionerima koji imaju tešku nogu na gasu, tako se prilagodila kada je kaznila jednog sugrađanina koji ima u banci 22 miliona evra. Zbog vožnje 50 km/h iznad ograničenja, sud je odredio da treba da uplati u državni proračun tamošnji ekvivalent od 31 milion dinara. Navodno je kazna tako visoka zbog činjenice da mu to nije bilo prvi put.

2. Najveći fan SLR-a

Mercedes SLR McLaren
Foto: Twitter

Najveća službena kazna ikada napisana je u vlasništvu Švajicarca koji je morao da plati skoro 78 miliona dinara jer se sa svojim Mercedesom SLR provozao 270 km/h. Surova zemlja za one koji vole brzu vožnju.

1. Kad tata poludi

Bugatti Veyron
Foto: newspress.co.uk/ilustracija

Isto kao i u slučaju s Gallardom, ovde je reč o zapleni vozila. Ne bilo kakvog, već Bugatti Veyrona koji košta oko 236 miliona dinara. Ovaj Veyron je prvi koji je uvezen u Holandiju i pripadao je Mišelu Peridonu, direktoru Trust International BV. Da ima razmaženog sina je valjda i sam znao, ali nije očekivao da će sin uzeti njegovog Veyrona i provozati se Roterdamom. Ne samo da se provozao već se vozio 160 km/h u zoni gde je dozvoljeno 80 km/h. Dovoljno dobar razlog za zaplenu, ali i batine. Navodno, piše Macho.hr.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd