Skip to main content
Milena Popović Ivanović i Oliver Ivanović

OLIVER IVANOVIĆ IZOLOVAN: Policija zabranila porodici, advokatu, čak i svešteniku bolničke posete!

Foto: Srbija Danas
Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću od jutros je onemogućena komunikacija sa članovima porodice, advokatom pa čak i sa sveštenikom, izjavila je njegova supruga Milena Popović Ivanović.

Kosovska policija nije jutros dozvolila članovima najuže porodice da posete Ivanovića u mitrovačkoj bolnici gde je prebačen u subotu nakon što je osam dana štrajkovao glađu u zatvoru zahtevajući odbranu sa slobode.

"Nisu dozvolili članovima najuže porodice posetu, ometaju komunikaciju sa advokatom ni njemu nije omogućena poseta, čak i svešteniku iz Crne Reke nisu dozvolili posetu", rekla je Ivanović Popović. Ona je dodala da kosovska policija na ovaj način pokušava da izoluje Olivera Ivanovića, da razlog za to ne zna i da je jako zabrinuta. Olivera Ivanovića u mitrovačkoj bolnici obezbeđuju, osim zatvorskih čuvara, i pripadnici Kosovske policije. 

 Šef regionalne operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je danas da Kosovska policija postupa po naredbi suda kada su u pitanju bolničke posete lideru Građanske inciijative SDP Oliveru Ivanoviću. 

Slučaj povezan sa još četvoricom Srba

Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici. Njegov slučaj povezan je sa još četvoricom Srba - srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem koji je takođe pritvoren. Slučaj je povezan i sa ocem i sinom Ilijom i Nebojšom Vujačićem i Aleksandrom Lazovićem koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva, a kojima je Euleks omogućio da se brane sa slobode. 

Suđenje počelo još 18. decembra

Suđenje ovoj petorici Srba, koji su negirali krivicu, zvanično je počelo 18. decembra, do sada je saslušano blizu 50 svedoka tužilaštva, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar. 

Vlada Srbije ranije je i za Ivanovića i za Delibašića dala garancije da će oni biti dostupni ovdašnjem pravosuđu svakog trenutka, ukoliko im se omogući odbrana sa slobode. 

Iz Euleksa odbijaju da privremeno oslobode Ivanovića i Delibašića pravdajući to stavom da bi optuženi mogli da pobegnu i utiču na svedoke.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd