Skip to main content
Srpski strelci i sportski direktor SSS Srećko Pejović na konferenciji za medije

PORAZNO: Redovno uzimaju medalje, a nemaju čime da pucaju!

Foto: Info Centar
Imamo sredstva, imamo za sponzora najboljeg svetskog proizvođača MK municije, koji nam je dao veoma povoljne uslove za kupovinu, ali ne možemo da nađemo uvoznika(!?) - napominje Srećko Pejović, sportski direktor SSS.

Na trećem ovogodišnjem Svetskom kupu u streljaštvu, u slovenačkom Mariboru, Srbija je osvojila tri medalje. Zlatom su se okitili Zorana Arunović vazdušnim i Damir Mikec malokalibarskim pištoljem, dok je bronzu vazdušnom puškom osvojio Milutin Stefanović.

Po broju trofeja, Srbija je bila treća nacija iza Kine i Nemačke. Međutim, radost zbog sjajnih plasmana, pokvarila je vest da srpski strelci ostaju bez malokalibarske (MK) municije i da je ozbiljno ugrožen program priprema za Šampionat sveta u Granadi, u septembru.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Srećko Pejović izuzetno je zabrinut.

- Javna nabavka za MK municiju nam je propala ne našom krivicom. Druga može da potraje i dva meseca i nema mnogo nade da za avgustovske pripreme dobijemo ono što nam je potrebno. Imamo sredstva, imamo za sponzora najboljeg svetskog proizvođača MK municije, koji nam je dao veoma povoljne uslove za kupovinu, ali ne možemo da nađemo uvoznika - napominje Pejović.

Andrea Arsović na Svetskom kupu u Mariboru
Foto: Info Centar

Pejović naglašava da je zbog ovih problema ozbiljno ugrožen plan priprema za Svetsko prvenstvo na kojem će se "deliti" Olimpijske vize.

- Situacija je krajnje ozbiljna, lično ne vidim izlaz, a i streljačka organizacija je u ovom slučaju totalno nemoćna. U nakritičnijem trenutku, kada se spremamo za bitku za olimpijske vize ostaćemo bez MK municije – očajan je direktor SSS.

Srpski strelci su na tri Svetska kupa ove godine osvojili osam medalja – dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane i ne zaslužuju da ostanu bez MK municije pred takmičenje za koga su se pripremali učestvujući na Svetskim kupovima u Fort Beningu, Minhenu i Mariboru.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD tenis

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd