Skip to main content
Oliver Ivanović

PORODICA NAPOKON POSETILA IVANOVIĆA: "Prilično je izmučen, ali ne odustaje od štrajka glađu"

Foto: Beta
Porodica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji se zbog štrajka glađu u zatvoru od subote nalazi u bolnici, danas je uspela da ga obiđe posle višečasovnog čekanja da im Kosovska policija dozvoli posetu.

Ivanovićeva sestra Nataša Ilić izjavila je Tanjugu da im Kosovska policija tri dana nije omogućavala posetu i da su danas više od dva sata stajali na bolničkom hodniku sa maloletnim Ivanovićevim sinom. 

"Dva i po sata nam policija nije dala da uđemo"

"Tri dana nam ne dozvoljavaju da ga obiđemo, danas smo sa četvorogodišnjim detetom dva i po sata stajali na hodniku, jer Kosovska policija ne dozvoljava da uđemo u njegovu sobu. Stoje njih pet ispred njegove sobe kao da je ne znam kakav kriminalac", rekla je ona.

Ne znam o čemu se radi, jer smo mi imali dozvole da ga obilazimo u pritvorskoj jedinici i imamo informacije da apsolutno isti uslovi vladaju i za bolnicu. Na kraju krajeva to je juče rekla portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon, rekla je Ilićeva.

Ona je istakla da se porodica brine za Olivera, a on se brine za porodicu i da je to danas rezultiralo povišenim krvnim pritiskom kod Ivanovića, zbog čega su lekari bili prinuđeni da intervenišu. 

"Kako će ovo da se završi to niko od nas ne zna. Danas smo na kraju uspeli da ga obiđemo posle velikih napora, posle skoka pritiska, posle toga smo sada izašli i ne znamo u kakvom stanju je ostao", rekla je Ivanovićeva sestra.

 Na pitanje šta dalje, odgovorila je da ne zna i da se nada da će lekari voditi računa o njegovom zdravlju.

Ivanović u bolnici od subote

"To je ono što je nama jedini prioritet u ovom trenutku. Prilično je izmučen, jeste počeo da prima infuziju, ali ne odustaje od štrajka glađu", zaključila je Ilićeva. Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović smešten je u mitrovičkoj bolnici od subote, zbog zdravstvenih problema uzrokovanih štrajkom glađu, kojim zahteva da mu se omogući odbrana sa slobode. 

U bolnici ga obezbeđuju osim zatvorskih čuvara i pripadnici Kosovske policije. Pritvor mu ističe 26. avgusta, a do tada će o produžetku pritvora raspravljati međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Mitrovici. 

Ivanović je, kako je izjavio njegov advokat Nebojša Vlajić, u nedelju počeo da uzima tečnu hranu. Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd