fbpx
Skip to main content
Boris Tadić

PRED IZBORE ZABORAVILI NA SVAĐE: Boris i Čeda se "pljuvali, pa sve polizali"!

Foto: Profimedia
Lider LDP-a Čedomir Jovanović ne samo što je oprostio bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, što ga je najurio iz Demokratske stranke, već njihovo savezništvo koje najavljuju, pokazuje i da Jovanović za Borisa više ne misli da je simbol “podmuklosti, neodgovornosti i bezobzirnosti“. Takođe, izgleda i da je Čeda za Tadića od “nepristojnog čoveka“, naprosto postao pristojan.

A pre samo 11 godina nakon “odstrela“ Jovanovića iz DS-a, pod palicom Borisa Tadića, mislilo se da ova dvojica nikada više neće moći politički da sarađuju. Međutim, upućeni tvrde da im je trebalo četiri godine nakon Jovanovićevog odlaska iz stranke da izglade odnose.

Pomirenje je ovekovečeno prvo u vidu saradnje poslaničkih klubova "Za evropsku Srbiju" i LDP 2008. godine, a ni podrška liberala vladajućoj većini u Beogradu, koju su činili demokrate i socijalisti, nije izostala.

Čeda se u više navrata, i javno i tajno sastao sa Tadićem, a 2012. godine čak mu je predložio podršku u drugom krugu predsedničkih izbora. Međutim, njihovi odnosi i za te četiri godine nisu bili uvek najsjajniji, posebno 2011. godine.

Tada se liberali tvrdili da se “najveći gubitak DS ogleda u tome što je Tadić tu stranku 'očistio' od svih onih koji su se više od tri puta sreli sa Zoranom Đinđićem“, a javno su i prozivali Tadića da raspiše izbore. U drugom krugu, Čeda, međutim nije imao dilemu kome da pruži podršku.

Boris je očekivao Jovanovićevu podršku kada je napuštao DS, ali Čeda nije želeo da se meša u dešavanja u Krunskoj, tvrde izvori Alo. Interesantno je da i Jovanović u februaru 2014. godine tvrdio da ta stranka ne može u koaliciju sa Tadićevom strankom.

“Dačić i Tadić su meni simbol podmuklosti, neodgovornosti i bezobraznosti, čega je prepuna naša politika“, izjavio je tada Jovanović. Ni Tadić do do pre skoro godinu dana isto tako nije bio za saradnju sa Čedom, ali se očigledno stvari pred izbore menjaju!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd