fbpx
Skip to main content
Hašim Tači

PREŠEVO ZOVE TAČIJA: "Zmijo" prvo kod nas da dođeš!

Foto: Profimedia
Analitičari i politički lideri Preševske doline nisu sigurni da li je Hašim Tači pozvan da poseti Beograd ili ne, ali naglašavaju da je njegova potencijalna posetu Beogradu, bez odlaska u Preševsku dolinu, nekorektna prema albanskom stanovništvu.

"Gospodin Tači ne može normalizovati odnose sa Srbijom i srpskim zvaničnicima jednostavnim rukovanjem, bez rešavanja situacije u Preševskoj dolini. Zato, bez posete Dolini, dolazak Tačija u Beograd je besmislen", rekao je za "Preševa Jone" Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Iako još uvek nema zvanične potvrde, politički lideri Albanaca Preševske doline nisu pozdravili potencijalnu posetu Tačija Beogradu 24. aprila. Oni veruju da Tači prvo mora posetiti Dolinu gde se Albanci i dalje "suočavaju sa diskriminacijom".

Jonuz Musliju
Foto: Profimedia

"Zmiji" preti snajper

Zameniku kosovskog premijera i jednom od lidera terorističke OVK Hašimu Tačiju, zvanom Zmija, građani Srbije pripremaju "vruću dobrodošlicu". Barem se to može zaključiti imajući u vidu najnovije najave sa Fejsbuka.

Musliju je "savetovao" Tačija da, ako dođe u Beograd, pokrene "pitanje Preševske doline" na isti način na koji to rade srpski zvaničnici kada posete Kosovo i Metohiju.

"Srpski zvaničnici poput Nikolića i Dačića, kad god posete sever Kosova, ističu da je Kosovo kolevka Srbije", rekao je Musliju i naglasio da Tači na sličan način treba da podseti da se o Preševskoj dolini u prošlosti govorilo kao o "istočnom Kosovu". 

Hašim Tači je najavio da je voljan da dođe u Beograd na poziv nepoznate organizacije "Omladinski odbor za obrazovanje" koja uz podršku Britanske ambasade 24. aprila u prestonici Srbije organizuje konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana.Na kraju, Musliju smatra da ako Tači nikada nije pomenuo "diskriminaciju Albanaca Preševske doline" tokom ranijih sastanaka u Briselu, onda nema razloga da dolazi u Beograd. U tom slučaju, "Tačijeva poseta Beogradu je više u interesu evropskih integracija Srbije", zaključuje Musliju.

Iz saopštenja koje je potpisao izvršni direktor te nevladine organizacije Naim Leo Beširi, vidi se da ta NVO priznaje Kosovo kao nezavisnu državu i da je tretira ravnopravno sa Makedonijom, BiH i Srbijom. 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd