fbpx
Skip to main content
Zgodne ženske noge

Pripreme za leto: 6 vežbi za savršene noge!

Foto: Profimedia
Već pripremamo svoje trbušnjake, struk i zadnjicu za letnju sezonu, a evo i vežbi za zategnute i čvrste noge, spremne za sezonu kupaćih kostima.

Uskoro počinje sezona kratkih haljinica, šorcića, kupaćih kostima. Donosimo par jednostavnih, ali korisnih vežbi koje će uz malo vremena i truda pokazati rezultate na vašim nogama, piše zena.hr. Proučite ih i izdvojite vremena da ih radite bar svaki drugi dan.

1. Stanite uspravno i ispružite ruke ravno u visini ramena. Podignite desnu nogu sa poda, ispružite prema napred i tako je držite. Krenite lagano u čučanj prema podu, a desnu nogu što više ispružite pravo. Ostanite tako par sekundi i zatim vratite telo u početni položaj.

2. Uzmite tegiće u ruke. Jednom nogom iskoračite unazad, jednu savijenu postavite napred. Ruke držite uspravno. Zatim skokom brzo promenite smer nogu tako što ćete poskočiti u vazduhu. Pokušajte da izvedete ovu vežbu tako da u skoku zamenite noge. Naizmenično ponovite par puta.

Čučanj sa tegovima
Foto: Profimedia

3. Uzmite par težih tegova u svaku ruku i držite ih sa strane uz telo. Ramena neka vam budu uspravna. Stanite na pete i hodajte prema napred (ili u krug) 60 sekundi.

Pogledajte i ostale predloge priprema tela za letnju sezonu:
Struk poput Šakire!
Savršena guza za 60 sekundi!
Vežbe za savršen stomak.

4. Stanite uspravno sa obe noge na steper, držeći par laganih tegova sa strane tela. Stanite korak unazad desnom nogom, a levu savijte. Ramena i gornji deo tela lagano potiskujte prema napred, to jest prema levoj nozi, ali ramena pritom pokušavajte održati uspravnim. Vratite se u početni položaj i zamenite noge.

5. Uzmite ketlbel jednom rukom (ili obe). Raširite noge i stanite u polusedeći položaj. Laganim zamahom podignite ketlbel do visine svojih ramena. Pritom poravnajte telo, kolena i leđa. Ponovite par puta.

Čičanj sa ketlbelom
Foto: Profimedia

6. Lezite na pod i stavite noge u savijenom položaju na pilates loptu. Podignite kukove tako da vaše telo formira ravnu liniju od ramena do kolena. Podignite jednu nogu što bliže grudima. Vratite nogu na početni položaj i učinite isto sa drugom nogom.

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd