fbpx
Skip to main content
Marina Maljković i Milica Dabović

PRIZNANJE: Marina Maljković i Milica Dabović prave novi Lion (VIDEO)

Printscreen: Dailymotion/LFBTV
Selektor naše ženske košarkaške reprezentacije i jedna od najpožrtvovanijih i najboljih igračica u Srbiji produžuju saradnju s francuskim timom, koji je pregrmeo sve finansijske probleme i sada "merka" Evropu

Selektor naše ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković i naredne sezone će s klupe, osim našeg nacionalnog tima, predvoditi i francuski Lion.

Ovo je rezultat pregovora vođenih ovih dana, a podsetimo, Maljkovićeva je posle apsolutne dominacije s Partizanom Srbiju napustila 2013. godine. Tada je preuzela Lion, tim koji je bio u nezavidnoj situaciji, ali je na kraju te sezone uspela da osvoji prvi trofej u klupskoj istoriji.

Lion je u međuvremenu administrativno i finansijski stao na noge, pa će ambicija u narednoj sezoni biti plasman u Evropu, što je potvrdio i predsednik kluba, Nikola Forel.

- Izuzetno sam srećan. Bilo je od velike važnosti da Marina nastavi da radi u Lionu i da nas vodi do najvišeg nivoa. Naše poslednje dve sezone su bile pogođene administrativnim problemima, ali budućnost sada izgleda svetlo. Želeo bih da se zahvalim Marini na poverenju koje nam je ukazala. Preživeli smo puno toga, prošli smo kroz oluju zajedno i to nas je učinilo jačima – rekao je Forel.

Marina je u Francusku povela i Milicu Dabović, koja je kao i Maljkovićeva zadovoljila sve, a uprava kluba je najavila da će sa samo tri igračice, među kojima je i Milica, obnoviti saradnju, a da će se potruditi da dovede prava pojačanja.

 

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd