Skip to main content
Infiniti QX30 u Ženevi

Prvi video: Infiniti QX30 nastupio na Ženevskom sajmu automobila (VIDEO

Foto: Youtube Printscreen
Prva dva dana sajma u švajcarskom gradu novinari imaju isključivu priliku da osmotre sve ponuđeno. I dok posetioci još čekaju, pripadnici sedme sile su imali priliku da vide novi QX30.

U pitanju je konceptni krosover model. QX30 neće ostati samo prototip već će prerasti u serijski proizvdođen automobil koji se na tržištu očekuje sledeće godine.

Ovaj, izloženi primerak se drži kao bodibilder na slikanju - snažno i bombastično. Logično je pretpostaviti da će serijski model biti malo opušteniji, ali i daje elegantan. Odlikovaće ga Warm Liquid Metal eksterijer (kao prelivanje tečnog metala), imaće zaštitu na donjem delu karoserije, LED svetla za dnevnu vožnju, kao i dvostruki završetak auspuha.

Infinitijeva kabina je gostoljubiva za do četvoro putnika za koje su ugrađena četiri sedišta (pozadi nema zajedničke "klupe") koja su obožene kvalitetno obrađenom kožom i prošivena plavom niti. Kao što su LED svetla na prednjim farovima, tako ih ima i u putničkom odeljenju, a služe, naravno, za ulepšavanje ambijenta.

Pogonski sklop počiva na dvolitarskom V4 motoru koji radi zajedno sa sedmostepenim automatskim menjačem. MFA platforma je konstrukcioni osnov na kome počiva QX30, a na ju će moći da se ugrade kako benzinski, tako i dizelski agregati. Pošto je platforma Mercedesova, onda će i motori biti iz nemačke kuće.

Istovremeno, Mercedes će biti i najvećki konkurent Infinitijevom krosoveru, zajedno sa BMW X1 i Audi Q3.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd