fbpx
Skip to main content
Kosovo je Srbija

Rakić: Izjava predsednika SANU zadala udarac srpskim nacionalnim interesima

Foto: Profimedia
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić ocenio je danas da je izjavom predsednika SANU dr Vladimira Kostića da treba "sa elementima dostojanstva napustiti Kosovo i Metohiju, jer ono ni de fakto ni de jure nije u rukama Srbije", zadat veliki udarac srpskim nacionalnim interesima na Kosmetu.

"Pitanje Kosova nikada za Srbiju nije bilo lako, ali nikada se do sada niko od predstavnika vlasti ili najvažnijih državnih i naučnih institucija nije izjasnio niti oglasio da treba odustati od Kosova i Metohije, naših svetinja koje su sada gotovo i više nego nekadašnjim rušenjem i paljenjem na meti Albanaca, koji žele da ih prisvoje, naših grobova, ali pre svega naših ljudi koji žive na ovim prostorima i svedoče o našim korenima", navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Kostić: Jedina mudrost je kako napustiti Kosovo

Predsednik SANU dr Vladimir Kostić izjavio je da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo.

"Neko ovom narodu mora da kaže da Kosovo više nije defakto niti de jure u našim rukama. Bojim se da je, u ovom trenutku, jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo koje defakto i de jure više nije u našim rukama. I to neko ovom narodu mora da kaže", rekao je Kostić za Radio Beograd

"Izjava gospodina Kostića je strašan udarac i na raseljene koji uprkos svemu razmišljaju o povratku na vekovna ognjišta", smatra gradonačelnik Rakić koji ističe da je Kosovo i Metohija za sve Srbe gde god žive, bit, suština nacionalnog identiteta kojeg se ne smeju odreći .

Gradonačelnik Severne Mitrovice napominje da Vlada Srbije čini sve na normalizaciji odnosa između Srba i Albanaca u Pokrajini.

Rakić smatra da je zvanično odricanje od KiM predstavnika najznačajnije naučne institucije neprimereno i nedopustivo kao i da je izjavom predsednika SANU zadat veliki udarac srpskim nacionalnim interesima na Kosmetu - navedeno je u pisanoj izjavi gradonačelnika Severne Mitrovice.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd