fbpx
Skip to main content
Mlađan Dinkić

URS pred gašenjem: Stranka dužna 126 miliona, Dinkiću preti kazna od 500.000!

Foto: Profimedia
Stranka Ujedinjeni regioni Srbije još postoji, i pored duga od preko milion evra, a glavni problem je to što stranku nema ko da ugasi!

Od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora URS, nemaju zaposlene niti funkcionere, račun im je blokiran, ali i dalje postoje. Stranku nema ko da ugasi jer se svi njeni bivši čelnici odriču da tu odgovornost prihvate na sebe.

Da li URS postoji?

“Politička stranka briše se iz registra ako organ utvrđen statutom donese odluku o prestanku rada, ako se stranka spoji sa drugom ili kad joj Ustavni sud zabrani rad. U vezi sa URS, utvrdili smo, do juče nije podneta prijava i odgovarajući dokazi za brisanje. Naše ministarstvo ne raspolaže informacijama da je stranka prestala da postoji...“, rečeno je za Novosti u Ministrarstvu za državne i lokalne samouprave.

Pored zahteva za gašenje, potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada dinara, a nezvanično, URS je u blokadi već 320 dana i ima dug od 126 miliona dinara ili oko milion i 50.000 evra.

Predsedniku URS, Mlađanu Dinkiću preti i kazna od 50.000 do 500.000 dinara jer zakon o političkim strankama propisuje da ako zastupnik političke stranke ne podnese prijavu za njeno brisanje iz registra, a Ministarstvo državne uprave utvrdi da su stranački organi doneli odluku o prestanku rada, pokreće se postupak brisanja.

Mlađan Dinkić danas nije odgovarao na pozive redakcije portala SrbijaDanas.com. S druge strane nekadašnja poslanica URS, Svetlana Grubješić i bivša potpredsednica URS Verica Kalanović, iako su se javile nisu mogle da razgovaraju na temu dugovanja stranke URS.

I dok Svetlana Grubješić iz Istambula poručuje za naš portal da je “trenutno u romingu, pa bi je razgovor na ovu temu skupo koštao“, bivša potpredsednica URS Verica Kalanović na istu temu nema komentar jer “već dugo nije politički aktivna“, stranci se iz dana u dan gomilaju dugovi.

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd