fbpx
Skip to main content
Izbori

RIK: Predate još dve liste za parlamentarne izbore

Foto: Profimedia/ilustracija
Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) večeras su predate dve izborne liste za parlamentarne izbore- Grupa građana "Dijalog- mladi sa stavom - Stanko Debeljaković" i "Dokazano - profesor dr Danica Grujičić - Vlaška stranka".

Kako je rekao novinarima nosilac liste "Dijalog- mladi sa stavom", Stanko Debeljaković, ideologija te grupe građana je pragmatični patriotizam i njihova želja je da aktiviraju mlade ljude, te se zato i zovu "Mladi sa stavom".

Lista "Dokazano - profesor dr Danica Grujičić - Vlaška stranka", predala je takođe večeras svoju kandidaturu, a predsednik Vlaške stranke Siniša Čelojević rekao je da je to istorijski trenutak, jer ta stranka prvi put izlazi na republičke izbore.

IMA ROK 48 SATI: Stefanoviću naloženo da dostavi još 74 izjave birača

Do sada je RIK proglasio 13 lista, a rok za predaju lista za učešće na parlamentarnim izborima 24. aprila ističe u ponoć.

- Bez obzira što smo mi manjinska stranka, nećemo se zalagati samo za ostvarenje naših nacionalnih prava, već ćemo se zalagati za boljitak svih građana Srbije, jer je Vlasima matična država Srbija - rekao je Čelojević.

Nosilac te liste je Danica Grujičić, koja je rekla da tu ponudu nije mogla da odbije i istakla da su prve tri osobe na toj listi lekari.

- Siniša Čelojević kao ginekolog, Ljubiša Jovašević kao ortoped i ja kao neurohirurg. Mislim da je to i malo simbolično, mi kao lekari znamo koliko nam je bolestan i narod i država i društvo, i mi kao lekari želimo da pomognemo da se to izleči - rekla je Grujičić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd