Skip to main content
Kruške

Rudnap dobio partnera iz Emirata

Beograd - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je kompaniji "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da preuzme 51% vlasništva u preduzeću "Rudnap agrar".

Kako se navodi u rešenju Komisije za zaštitu konkurencije, objavljenom na zvaničnoj internet stranici ove institucije, u skraćenom postupku se odobrava koncentracija učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem zajedničke kontrole od strane "Al Dahre" i akcionarskog društva "Rudnap Group" A.D. nad privrednim društvom "Rudnap agrar".

Kako se navodi u rešenju, do zajedničkog upravljanja "dolazi na osnovu ugovornog preuzimanja 51% udela u kapitalu društva ‘Rudnap Agrar d.o.o.’, kojim suvlasnički udeo u ovom društvu stiče ''Al Dahra International Investment LLC''.

Vojin Lazarević,  vlasnik ''Rudnap Group A.D'', za Novosti je izjavio da ne želi da otkriva kolika je vrednost ugovora kojim je ''Al Dahra'' postala vlasnik 51 odsto ''Rudnap agrara''.

"Nisam prodao svoju kompaniju, već je reč o zajedničkom ulaganju sa jednim od svetskih lidera u agrobiznisu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ova saradnja je nedavno dobila i „zeleno svetlo“ Komisije za zaštitu konkurencije. Al Dahra je došla u Srbiju, ovo je prvi, a nadam se ne i jedini njihov posao u našoj zemlji. Zajednički ćemo upravljati na oko 500 hektara zemlje, koja je mahom pod voćnjacima", kazao je Lazarević.

''Al Dahra'' je, tvrdi Lazarević, prošle godine imala izvoz vredan gotovo milijardu dolara. Poseduje fabrike gotovo na svim kontinentima. Voće, povrće i žitarice proizvodi i u Emiratima.

( Novosti/eKapija)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd