fbpx
Skip to main content
Žena pokazuje srednji prst

SAMO U AMERICI: Rekla policiji da se je*u, dobila 100.000 dolara!

Foto: Profimedia
Politička aktivistkinja Ejmi Barns iz Marijete u Džordžiji, bogatija je od utorka za 100.000 dolara jer je uspela da se nagodi sa rukovodstvom opštine oko odštete.

Barns je tužila tamošnje vlasti jer je u aprilu 2012. godine provela 23 sata u zatvoru, a uhapšena je zato što je policajcima rekla da se je*u i pokazala im srednji prst.

Osnova njene tužbe je bio poziv na Prvi amandman američkog Ustava, a u kome se između ostalog pojedincu garantuje sloboda govora.

Barns se tog aprilskog dana uputila na biciklu u prodavnicu u nabavku putera, pa je ugledala policajce kako ispituju nekog sumnjivog na ulici.

Momke u plavom je počastila rečenicom "je*eš policiju" i pokazala im srednji prst, nakon čega su oni seli u patrolno vozilo i uhapsili je zbog kršenja javnog reda i mira.

U zatvoru je provela ukupno 23 sata, od čega šest u samici, međutim sudija ju je nekoliko meseci kasnije oslobodio optužbi, iako su policajci tvrdili da je tom rečenicom uvredila i neke slučajne prolaznike.

Opštini je uzvratila protivtužbom, pa je dobila objašnjenje sudije Melodi Klejton da se njena ustavna prava nisu smela kršiti ma koliko se vlast ne slagala sa nečijim političkim stavom ili uvredljivim načinom na koji je iskazan.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd