fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

STEFANOVIĆ O NAPADIMA NA VLADU: "Očigledno da postoje spoljni izvori moći koji ne žele snažnu Srbiju"

Foto: Srbija Danas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se u javnosti pojavljuju brojne afere koje su vrsta napada na Vladu i premijera Aleksandra Vučića zbog nezavisne politike koju vodi.

Gostujući u drugom Dnevniku Radio-Televizije Srbije, Nebojša Stefanović je rekao da pojedinci ne žele da prepoznaju da se brojnim aferama u javnosti pravi kampanja protiv premijera.

"Primećujem da u vestima o tome nema nijedna činjenica. Tokom afere prisluškivanja, iako nijedan kredibilan dokaz nije pružen, policija je uradila svoje. Pozivao sam sve nadležne da dođu da provere da li je bilo prisluškivanja. Nijedan državni organ se nije pojavio da proveri", kazao je Stefanović.

Hiperprodukcija afera

Prema Stefanovićevim rečima, hajka protiv Vučićeve vlade se vodi jer hoće da vodi nezavisnu politiku kojom želi da Srbija bude snažna i samostalna. "Očigledno da postoje spoljni izvori moći koji to ne žele. Zasipaju nas hiperprodukcijom nekakvih afera koje nemaju činjenice", napomenuo je Stefanović. Kako kaže, Vlada neće promeniti svoju politiku zato što je napadaju.

"Obećavam jednu stvar, nikoga neće ni partijska knjižica, ni materijalno bogatstvo, ni posao kojim se bavi, štititi odgovornosti ako je kršio zakon", istakao je Stefanović.

Komentarišući izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel da bi migrantska kriza lako mogla da ponovo zapali Balkan, Stefanović napominje da nije razumeo da je tako rečeno.

 "Verujem da je Merkelova to rekla u smislu upozorenja da se tako nešto ne desi. Migrantska kriza nije novina. Sve zemlje na tom putu do Nemačke moraju da budu spremne da reaguju", naglasio je on. Prema Stefanovićevim rečima, tok migracija je stabilan, a Srbija će se truditi da pokaže da je ozbiljna i odgovorna i da pokazuje brigu prema izbeglicama.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd