Skip to main content
Alfa Romeo 4C Spider

STIGAO KOD SVOJIH: Alfa Romeo prezentirala Evropi 4C Spider (FOTO)

Foto: newspress.co.uk
Italijani su spremili automobil kojeg krase mala masa, jednostavnost i estetska čistota.

Uprkos tome što nema srednji stub kao potporu krovu, 4C Spider nije podneo žrtvu u vidu gubitka određenih brzinskih i jurišnih sposobnosti. Alfa Romeo obećava da će u standardnom pakovanju biti više pogodnosti nego u ranijem modelu. 

Alfa Romeo 4C Spider
Foto: newspress.co.uk

Ono što se ne može ne videti jeste zadnji deo. Na njemu je u formi kontrafora, tj. preko osnovnog dela šasije, kreiran kabast element koji ga čini nekako snažnijim na oko. 

Poklopac motora obojen je u nijasni karoserije, a tu su i tri proreza za izdisanje toplote motrora, kao i nepretenciozan spojler.

Novosti ima i napred. Ksenonski farovi imaju jedinstveno estetsko rešenje koje nećete videti nigde drugde.

Alfa Romeo 4C Spider
Foto: newspress.co.uk

Monokok šasija 4C Spidera teži samo 107 kilograma jer su korišćena izuzetno laka ugljenična vlakna. Aerodinamička rešenja su povećala probojnost kroz vazduh, a smanjila jačinu buke koja dolazi spolja. Kupac bira kakav će krov dobiti: pomerjlivi kožni ili fiksni metalni. 

Izduvni sistem delo je svetski priznate marke Akrapovich i sačinjen je od titanijuma, a montiran po sredini automobila. Na krajevima cevi su ugljenični prstenovi.

Na raspolaganju mušteriji su dva seta felni. Prvi paket podrazumeva 17 cola napred a18 pozadi, a drugi 18 napred a 19 na zadnjoj osovini. U opticaju su dve boje, srebrna i crna.

Alfa Romeo 4C Spider
Foto: newspress.co.uk

 

Unutra se nalazi audio sistem koji se može povezati na niz načina sa spoljnim uređajima i sistemima komunikacije. Zaželite li, i platite dodatno, dobićete kožu vrhunskog kvaliteta na svim mestima gde se ona može postaviti. 

Alfa Romeo 4C Spider
Foto: newspress.co.uk

 

Motor je isti kao u kupeu; aluminujmski 1750 TBi agregat daje snagu od 240 "konja" uz maksimalni obrtni momenat od 350 Nm. Ubrzanje je 4,5 sekundi do stotke, a najveća brzina oko 260 km/č. 

Alfa Romeo 4C Spider
Foto: newspress.co.uk

Automobil će se proizvoditi u Masseratijevoj fabrici u Modeni, u Italiji, zajedno sa 4C kupeom, koji će takođe biti malo drugačiji nego pre.

U njega će kao standaran paket biti ugrađivan Alfin hi-fi zvučni sistem, luksuzne patosnice, Bi-LED farovi sa ivičenjem od ugljeničnih vlakana, dok su senzori za parkiranje, kontrola krstarenja u dodatnom paketu.

Premijerno gledanje sledi na Ženevskom sajmu automobila.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd