Skip to main content
Pas u skloništu

Subotički azil ispunio uslove za rad, čeka se dozvola

Nakon godinu dana zabrane rada, azil u Subotici ponovo otvara svoja vrata. Nakon što je urađena vizuelna i zvučna izolacija prostora, sve je spremno da psi budu smešteni u sanitarno-higijenski objekat.

Republička veterinarska inspekcija, prethodne godine donela je rešenje o zatvaranju azila u Subotici, nakon što je na snagu stupio Zakon o dobrobiti životinja i novi Pravilnik o prihavatilištima.
Funkcionisanje ovog azila je prvobitno bilo povereno Javnom komunalnom preduzeću “Čistoća i Zelenilo”.

U proteklih godinu dana dok je trajala adaptacija i opremanje prostora, zaposleni su nastavili da se brinu o više od 200 pasa.

Kako bi prihvatilište najbolje funkcionisalo, psi će nakon dovođenja u azil dobijati više nege, biće vakcinisani, čipovani, sterilisani a zatim vraćeni na mesto gde su i pronađeni. Na taj način njihov broj će se značajno smanjiti.Azil će, takođe, nastaviti sa akcijom udomljavanja pasa.

U “nečistom delu” prihvatilišta, osim što je postojla izolacija, napravljena je i dezinfekciona barijera. Obezbeđena je veterinarska nega, boksovi se svakodnevno dezinfikuju, a ishrana pasa je korigovana granularnom hranom i ostacima koje dobijaju iz Studentskog centra.

Zaposleni u prihvatilištu očekuju da će dozvolu ponovo dobiti kroz nekoliko dana.

(zivotinje.rs)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd