Skip to main content
Darko Šarić na suđenju

Suđenje Šariću: Preslušani razgovori Šarićevih saradnika

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu jutros je nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

14:02h - Na današnjem pretresu učesnici u postupku imali su priliku da čuju presretnute telefonske razgovore, kako tvrdi tužilaštvo, od januara 2009. između Darka Šarića i Nebojše Joksovića, Šarića i Gorana Sokovića, kao i njegovih saradnika Dragana Gaćeše i Borislava Tunjića.

Zamenik tužioca koji zastupa optužnicu Saša Ivanić, zbog završetka današnjeg pretresa, nije imao priliku da se izjasni o razgovorima Šarića sa saradnicima, međutim govoreći o razgovorima između Gaćeše i Tunjića istakao je da su oni predstavljali organizovanje njihovog međusobnog susreta u januaru 2009. u italijanskom turističkom mestu Livinju. On je naveo da se ti razgovori odnose i na obezbeđivanje automobila za transport 40 kilograma kokaina, a što se sve odnosi na, kako je istakao, zaplenu 235 kilograma kokaina 19. januara 2009. u Pizi.

Odbrana okrivljenih optužila je tužilaštvo da telefonske razgovore njihovih branjenka tumači po slobodnom nahođenju, za koje su ponovili da su nelegalno dobijeni, pozvavši sud da "ne naseda na trikove tužilaštva, jer susret i automobili nemaju veze sa drogom".

Naredni glavni pretres biće nastavljen 28. aprila.
 

Suđenje Šariću: Telefonski razgovori kao dokaz u postupku?

Predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović istakao je da to veće smatra da ne postoji smetnja za početak izvođenja dokaza iz presretnutih telefonskih komunikacija Šarićevih saradnika, na šta je branilac advokat Radoslav Baćović ponovio predlog da se razgovori odbace kao dokaz, jer su istražni organi, po mišljenju odbrane, do njih došli na nezakonit način.

On je dodao da bi bilo korektno da sudsko veće, pre početka slušanja prisluškivanih razgovora, odluči da li je način na koji se došlo do tih snimaka bio u skladu sa zakonom, kako bi odbrana imala pravo žalbe na takvu odluku.

Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao da se ne oseća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački, kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova. On tada nije želeo da detaljno iznosi odbranu.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd