Skip to main content
Darko Šarić na suđenju

Suđenje Šariću: Telefonski razgovori kao dokaz u postupku?

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu jutros je nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje 5,7 tona kokaina, a na početku pretresa diskutuje se da li presretnute telefonske komunikacije mogu da budu dokaz u postupku.

Predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović istakao je da to veće smatra da ne postoji smetnja za početak izvođenja dokaza iz presretnutih telefonskih komunikacija Šarićevih saradnika, na šta je branilac advokat Radoslav Baćović ponovio predlog da se razgovori odbace kao dokaz, jer su istražni organi, po mišljenju odbrane, do njih došli na nezakonit način.

On je dodao da bi bilo korektno da sudsko veće, pre početka slušanja prisluškivanih razgovora, odluči da li je način na koji se došlo do tih snimaka bio u skladu sa zakonom, kako bi odbrana imala pravo žalbe na takvu odluku.

Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao da se ne oseća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački, kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova. On tada nije želeo da detaljno iznosi odbranu.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd