fbpx
Skip to main content
Surface Book

SVI ŽELE OVAJ LAPTOP: Neki procenjuju da je najnapredniji do sada! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Surface
Dostupan svima.

"Surface Book" je i to najjači i najbrži računar među modelima svoje serije od 13 inča, što znači da je ekran oko 33 centimetr). Težak je kilogram i po sa odvojivom tastaturom, koja se novim konceptom, u originalu nazvan "Dynamic Fulcrum" kači na tablet težine 720 grama.

Ekran, koji sadrži tehnologije za olovku, dodir i kalibraciju ima rezoluciju od 3.000 x 2.000 piksela, što na dijagonali od 13.5 inča formira mrežicu od čak 267 piksela. Tasteri su osvetljeni, dužine 1.6 milimetara dok stakleni tačped ima pet tačaka dodira.

"Microsoft Surface Book je", prema rečima "Microsofta", dvostruko brži nego "MacBook Pro", 50 odsto je brži od Surface tableta, a dolazi sa šestom "Intel Core i5 ili i7" generacijom čipova, uz do 16 GB RAM i do 1 TB memorije.

Intel "gura" i grafiku kad radi samo tablet, dok se u tastaturi može naći dodatan, poseban grafički akcelerator, koji je uradio "Xbox" tim kompanije "Microsoft". Kućište se izrađuje posebnim procesom proizvodnje, od magnezijuma iz jednog komada, tako da je biti otporniji i kvalitetniji od konkurenata.

Ima stereo zvučnike s prednje strane, SD ulaz za kartice, dva USB 3.0 ulaza i dve kamere po ceni od 1.500 dolara za "ulazni" model. Cene Surface Book računara ide do čak 2.699 dolara uz najjaču specifikaciju

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, pogledajte snimak posle kojeg više nikada nećete ostaviti uključenu ili nepokrivenu kamericu laptopa ili kompjutera (više o tome na OVOM linku)

Pročitajte i:

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd