fbpx
Skip to main content
Poplave u Trsteniku

Trstenik: Najveća pažnja usmerena na suzbijanje zaraze

Foto: Tanjug/ilustracija
TRSTENIK - Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je da je trenutno prioritet u toj opštini da se dođe do zarobljenih kuća u dva sela.

"U selima Planinica i Loboder ima oko 70 zarobljenih kuća. Tamo već tri dana teška mehanizacija pokušava da sanira puteve koji su oštećeni na 11 tačaka, a imamo i odrone. Očekujemo da ćemo već sutra uspeti da dođemo do 250 ljudi koji tamo žive", kaže Aleksić, dodajući da se njima svakog dana doprema hrana i voda.

"Najveći nam je problem da se ne pojavi neka zaraza, jer je grad bez vode šest dana. Nadam se da nakon današnjeg osposobljavanja tehničke vode, do toga neće doći. Što se tiče poplavljenog područja, nakon što smo organizovali akciju čisćenja sa oko 300 volontera i mehanizacijom, sledi dezinfekcija čitavog naselja", rekao je Aleksić.

On kaže da će danas biti osposobljen jedan alternativni cevovod kako bi 15.000 građana moglo da dobije tehničku vodu posle čak šest dana.

"Što se tiče pijaće vode, pitanje je kada će moći da se osposobi cevovod, zato što su tri trstenička izvorišta, tri akumulaciona jezera i crpne stanice potpuno poplavljeni i uništeni i moraće da se ponovo izgrade", kaže Aleksić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd