Skip to main content
Jagodina, Ivica Dačić, Dragan Marković

U Jagodini otvorena nova fabrika

JAGODINA- U Jagodini je danas otvorena italijanska fabrika za proizvodnju kuhinja "Mobil Turi" sa 80 radnika koji proizvode 60 kuhinja dnevno.

Fabriku je svečano proglasio otvorenom premijer Ivica Dačić, uz prisustvo vlasnika fabrike Vito Turi i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Fabrika vrednosti tri miliona evra je u hali od 2.000 kvadratnih metara nekadašnje Barutane koju je grad kupio pre nekoliko godina od Vojske Srbije u cilju da tu bude industrijska zona.

"Mobil Turi" planira i izgradnju nove fabrike u Industrijskoj zoni u Jagodini od 40.000 kvadratnih metara, sa 250 kvadratnih metara

"Naš vitalan interes je da Srbija ima što više zapolenih, da raste bruto drustveni proizvod. Za 14 godina posle 2000. godine industrijska proizvodnja je porasla u Srbiji tek za nekoliko procenata. Nije nam dovoljan jedan korak napred, već više velikih koraka - od sedam hiljada milja, da bismo sustigli one države koje su bile daleko iza nas a sada su u Evropskoj uniji", rekao je Dačić.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je izjavio da je ovo treća italijanska fabrika u Jagodini i da on nije čekao da investitori sami dodju već su delegacije obilazile evropske gradove i pričali o tome šta Vlada Srbije i Jagodina nude investitorima.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd