Skip to main content
Audi Q6 e-tron

U STILU: Audi sprema "ubicu Tesle" koji će imati preko 500 Ks

Foto: Facebook
Konkurencija na tržištu električnih automobila postaje sve žešća!

Fantastičan uspeh Elona Maska i njegove kompanije Tesla Motors je ponukao veliki broj auto proizvođača da ponude tržištu svoje modele električnih automobila. Ali Tesla Motors je imala priličnu prednost u odnosu na konkurneciju i za sada joj niko ne može da priđe, ni po performansama vozila, ni po prodajnim ciframa. Ali veliki su izgledi da će se ova situacija promeniti za godinu ili dve, jer su svi veći autoproizvođači najavili svoje električne automobile.

Audi je nedavno objavio prvi skicu budućeg električnog "crossovera", koje će u potpunosti biti pogonjen strujom. Audi Q6 e-tron , kako glasi zvanična oznaka,  bi trebalo da stigne na tržište tek 2017. godine. Biće dostupne dve verzije, koje će imati istu bateriju kapaciteta od 100 kWh, ali jedan će razvijati 303 KS, a drugi 408 KS. Autonomija obe verzije bi trebalo da bude od 300 do 350 kilometara.

Audi takođe sprema i posebnu RS verziju koja će imati preko 500 KS, ali se ne zna kada će ona stići na tržište. Sa druge strane ako Tesla Motors nastavi da inovira ovom brzinom, kada Audi izbaci Q6 na tržište, kasniće jednu generaciju za Teslinim automobilima. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd