Skip to main content
EU

OVO JE DOBAR ZNAK ZA NAS! Srbija lider - preuzela 97% EU standarda

Foto: Profimedia
Srbija je lider u regionu u oblasti standardizacije i do sada je preuzela 97 odsto evropskih standarda, izjavio je pomoćnik ministra privrede Jovan Petrović.

On je na petoj Balkanskoj konferenciji o standardizaciji u Beogradu rekao i da je Vlada Srbije u okviru Godine preduzetništva opredelila posebna sredstva za uvođenje standarda u privredi Srbije.

-Samo podizanjem kvaliteta poslovanja preduzeća podizaće se i konkurentnost poslovanja, a samim tim i konkurentnost cele srpske privrede, rekao je Petrović. 

DVE GODINE PRIPREME ZA POSETU KINESKOG PREDSEDNIKA! Ovo je veliki dan za Železaru!

On je dodao da se sada intenzivno radi na prevođenju evropskih standarda u srpsku privredu. 

Nemanjina
Foto: Profimedia

Direktorka Instituta za standardizaciju Srbije Tatjana Bojanić izjavila je da su se na današnjoj konferenciji okupili predstavnici nacionalnih tela za standardizaciju iz regiona Balkana sa ciljem da razmene iskustva i unaprede svoj rad. 

FAP STAJE NA NOGE: Pribojska fabrika pravi kamione za BORBU U PUSTINJI

Ona je dodala da je Institut za standardizaciju podneo prijavu za punopravno članstvo u evropskim ogranizacijama za standardizaciju, CEN i CENELEC, i da će ocenjivanje biti u septembru. 

STIŽU BESPLATNE AKCIJE: Srbi, koliko para ćete dobiti?

-Nadamo se da ćemo postati članica, a to znači da ćemo olakšati pristup privrede evropskim standardima i da ćemo biti konkurentniji na evropskom tržištu, kazala je Bojanićeva.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Dejan's picture

Dejan

Da li su preuzeli Evropske plate , socijalne programe ? Namete preuzimaju ....

2 | 1
bole 's picture

bole

A u Novom Sadu cisterne sa fekalijama se prazne po bulevarima u sahtove sa kanalizacijom, da ne pričam kako smrdi cela ulica i to prefarbane cisterne da izgledaju kao gradska kanalizacija. Naravno to sve zna komunalna i obična policija i nikom ništa. E sada zamislite takvu situaciju u Budimpesti, Beču, Pragu, Minhenu, kakve bi tu bile kazne? O kom mi standardu pričamo i koga lažemo više, pišite i slikajte stvarnost i nece faliti ni tiraža ni popularnosti i tek tada će biti bolje ovoj zemlji. Da ne pričam o konjima i kocijama po Novom Sadu...

1 | 1

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd