Skip to main content
 • Read more Šri Lanka Svet

  Prve FOTOGRAFIJE masakra na Uskrs: Krvavi tragovi po zidovima, tela po podu... POTRESNO (FOTO)

 • Read more Miroslav Lazanski Info

  "Šta ako tebi neko zalepi šamarčinu?" Skot pred srpskom decom OTCEPIO KOSOVO, Lazanski ga BRUTALNO spustio na zemlju!

 • Read more Delije Košarka

  BUDUĆNOST ČEKA PAKAO U PIONIRU: Četiri sata pre početka prodaje ulaznica ne vidi se kraj reda (FOTO)

 • Read more jagode Vesti

  Povećava se PROIZVODNJA JAGODA, gajenje sve više ISPLATIVO, ali morate da OBEZBEDITE na vreme vrlo VAŽNU STVAR!

 • Read more Makedonija Region

  SEVERNA MAKEDONIJA BIRA PREDSEDNIKA! Otvorena birališta, borba i za dostizanje cenzusa!

 • Read more Snežana Ristić Društvo

  "Grlim majku dok ljubi mrtvo dete i viče - DA TE POKRIJEM SINE" Zbog Snežaninih reči PLAČE SRBIJA (FOTO)

 • Read more Edvin Džekson Košarka

  POBRKAO LONČIĆE: Džeksonova izjava RAZBESNEĆE Delije pred MAJSTORICU! SRAMOTA šta je rekao...

Miloš Vučević na savetu Roditelja

Udruženim snagama do bezbednosti učenika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić i načelnik Odeljenja za maloletničku delinkvenciju Nenad Erdeljan danas su održali sastanak u Gradskoj kući sa predsednicima Saveta roditelja osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu na kome je zaključeno da je za bezbednost učenika neophodan zajednički rad roditelja i institucija.

Ovo je inače bio drugi sastanak Vučevića i predstavnika Policijske uprave u Novom Sadu na temu bezbednosti učenika, nakon sastanka sa predstavnicima učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola održanog prošlog meseca.

"Sastanak sa đacima osnovnih i srednjih škola bio nam je dragocen da otkrijemo koje su to problematične teme sa kojima se oni susreću, a danas nam je cilj da čujemo i mišljenje roditelja kako bismo definisali naredne korake", rekao je Vučević na početku sastanka.

On je istakao da mu je drago što je direktno čuo prave i tačne informacije, jer tema bezbednosti učenika, kako je naglasio, ne dozvoljava ni malo nepreciznosti i neiskrenosti.

"Situaciju moramo tačno definisati, stvari nazivati pravim imenom, pri tome ih ne treba umanjivati, ali ni preuveličavati. Odgovornost moramo da preuzmemo svi kada je bezbednost dece u pitanju", kazao je Vučević, istakavši da od roditelja očekuje iskren odnos i pomoć da bi se stvari pokrenule i počele rešavati.

Tokom sastanka roditelji su se saglasili sa gradonačelnikom da je potrebno dodati poboljšanja u Zakon o maloletničkoj delinkvenciji, kao i to da se svi zajedno, počevši od roditelja preko države, moraju zajednički boriti protiv nasilja.

Po mišljenju roditelja sve prisutniji su negativni uticaji medija na ponašanje dece, jer su na račun komercijalnih programa na minimum smanjeni edukativni sadržaji za učenički uzrast.

Roditelji su na kraju ocenili da je današnji sastanak bio vrlo pozitivan, a podržali su i inicijativu gradonačelnika da se  sportske sale škola vrate učenicima kako bi se angažovanjem dece u sportu smanjio problem vršnjačkog nasilja.

Predstavnici Policijske uprave upoznali su predsednike Saveta roditelja sa merama na kojima rade kako bi podigli nivo bezbednosti u školama i u njihovoj neposrednoj blizini.

Oni su naglasili da se dolazak novih policajaca u grad pokazao kao efikasan i da je doprineo smanjenju opšte stope kriminaliteta, istakavši da su na pragu rešavanja višegodišnjeg problema stanovnika Novog naselja, a to je da se u tom delu grada konačno otvori policijska stanica.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić pozvao je roditelje da učestvuju u edukacijama koje oni obavljaju sa đacima i roditeljima, kao i da predlože teme kako bi razmenili mišljenja i dali svoj doprinos u povećanju bezbednost u gradu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd