fbpx
Skip to main content
trafostanica

UGAŠEN POŽAR: Novi Beograd ponovo ima struju!

Foto: Tanjug/printscreen
Jaka eksplozija danas oko 20.20 sati uznemirila je građane kod toplane na Novom Beogradu, i bez struje je ostao veliki broj domaćinstava. Do eksplozije je došlo zbog kratkog spoja na trafostanici koja se potom zapalila.

Požar je ugašen nešto posle 22 sata, a deo po deo Novog Beograda dobijao je struju. Oko 23 sata gotovo svi delovi su ukjučeni.

 - Zbog eksplozije u trafostanici "Toplana" na Novom Beogradu koja je u vlasništvu JKP Beogradske elektrane, došlo je do ispada u TS "Sava Centar". Bez električne energije su ostali svi potrošači koji se napajaju sa ovih trafostanica - kažu u Elektrodistribuciji Beograd, piše Blic.

Nekoliko hiljada stanovnika Novog Beograda ostalo je bez struje. U mraku su od 20.20 do 23 sata bili delovi oko Arene, tržni centri i splavovi.

JKP "Beogradske elektrane": Sanirane su posledice kvara, nema opasnosti po okolinu

U novobeogradskoj trafostanici "Toplana", u ulici Savski nasip 11, večeras je došlo do eksplozije zbog kvara u elektro razvodnom postrojenju na mernom naponskom transformatoru.

"Brzom intervencijom Službe protiv-požarne zaštite "Beogradskih elektrana" odmah su sanirane primarne posledice kvara, povređenih nije bilo, a nema nikakve opasnosti po okolinu", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Nadležne službe JKP "Beogradske elektrane" i MUP-a - Sektora za vanredne situacije, u najkraćem mogućem roku su izašle na teren i preduzele sve neophodne mere kako bi se obezbedilo mesto kvara, dodaje se u saopštenju.

"U toku je priprema za otklanjanje posledica kvara (obezbeđivanje neophodne

elektro opreme potrebne za sanaciju). U koordinaciji sa stručnim službama EDB-a postignut je dogovor da se u najkraćem mogućem roku pristupi sanaciji kako bi svi potrošači koji se primarno napajaju iz postrojenja toplane "Novi Beograd" dobili pouzdano snabdevanje električnom energijom", navode u ovom preduzeću.

U novobeogradskoj trafostanici "Toplana", u ulici Savski nasip 11, večeras je došlo do eksplozije i pojavio se dim, najverovatnije zbog nekog spoja na električnim instalacijama, o čemu je policija u 20.20 sati primila dojavu.

Ulice u tom delu Novog Beograda ostale su bez rasvete, nisu radili ni semafori, pa je saobraćaj bio otežan i usporen.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd