fbpx
Skip to main content
Migranti

SMRT SIRIJSKOG DEČAKA KOJA JE POTRESLA SVET: Uhapšen i peti osumnjičeni!

Foto: Reuters
U Turskoj je uhapšena i peta osoba, osumnjičena za smrt 12 sirijskih migranata koji su se prošle sedmice utopili kod turske obale i među kojima je bio i trogodišnji dečak Ajlan Kurdi.

Peti osumnjičeni je turski državljanin i uhapšen je u Bodrumu.

Tokom prošle nedelje su u vezi sa ovom nesrećom uhapšene četiri osobe, svi sirijski državljani, kojima je određen pritvor, preneo je AFP.

Nesreća se dogodila u sredu kada su dva čamca sa 12 ljudi potonula u turskim vodama.

Ajlan Kurdi
Foto: Reuters

Fotografija beživotnog tela trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, koje je pronađeno na plaži u Bodrumu, uzdrmala je danas Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata.

Slika malog dečaka, koji je postao simbol izbegličke tragedije, kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

Fotografija, koju je objavila turska novinska agencija Dogan, brzinom munje se našla i na svim društvenim mrežama, pre svega na Tviteru pod haštagom "KijijVuranlnsanlik" što znači "posrnula humanost", a osvanula je i na naslovnim stranama mnogih evropskih listova, pa i onih koji su ranije imali tvrdokorniji stav u pogledu izbegličke krize.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd