fbpx
Skip to main content
Put u šumi

Umeren saobraćaj, većina puteva prohodna

BEOGRAD - U Srbiji je saobraćaj od jutros slabog intenziteta, ali se popodne očekuje veći broj vozila na prilazima većim gradskim sredinama.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, prestanak padavina i povlačenje pojedinih reka u svoja rečna korita doprinosi boljim uslovima za obavljanje saobraćaja.

Reka Jošanica se povukla u korito pa je saobraćaj normalizovan na putu Jošanička banja-Ploče-Aleksandrovac kroz drensku klisuru, a osposobljeni su i putevi: Jošanička banja-Kopaonik, Prolom banja-Rudare, Prokuplje-Merdare i Jasikovo-Vlaole.

Obilne kiše i bujice oštetile su kolovoz na delu puta II-A reda br 209 Kraljevo-Goč, zbog čega je saobraćaj u potpunom prekidu. Alternativni put vodi od Vrnjačke banje preko Stanišinaca do Goča.

Zbog izlivaja reke Bjelice došlo je do potpune obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 181, deonica Lučani-Guča. Alternativni pravac za sva vozila do Guče je deonica preko Čačka. Neprohodan je put Ivanjica-Ušće i Kuršumlija-Blaževo.

Pema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda, u kojima 45 lica teže i lakše povređeno.

Na graničnim prelazima za sada su zadržavanja za putnička vozila do 30 minuta.

JP „Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom Uskršnjih i predstojećih Prvomajskih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom. Na vozače se apeluje da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd