Skip to main content
Novi Sad, preduzeća

Vučević: Javna preduzeća u isto vreme i donatori i gubitaši

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izajvio je da je cilj najavljenog redefinisanja gradske vlasti poboljšanje rada javnog sektora, jača kontrola rada javnih preduzeća od kojih su neka u isto vreme i donatori i gubitaši.

"Nije najbitnije koja će stranka upravljati preduzećem. Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora", rekao je Vučević novinarima. On je napomenuo da će  predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave.

Vučević kaže da je neverovatno da neko preduzeće, koje je gubitaš, bude u isto vreme i donator. "Kontrola finansija u javnim preduzećima na dnevnom nivou suštinsko je pitanje za rešavanje problema njihovog funkcionisanja“, rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da nije siguran da li će koalicioni partneri prihvatiti njegov predlog mera.

On je dodao da mnogi govore da grad ne pomaže rad Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kako je rekao, upravo je grad obezbedio 200 miliona dinara kojima je odblokiran račun te ustanove.

Na pitanje novinara kada će neko odgovarati za ogroman minus u PU "Radosno detinjstvo", Vučević je rekao kada je o zakonskoj odgovornosti reč da je to pitanje za policiju i tužilaštvo, ali je naglasio da mu nije jasno kako je bivši direktor tog preduzeća još uvek na slobodi.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu pozvao je danas Demokratsku stranku da za navodnu klevetu tuži sve članove Gradskog odbora, a ne samo predsednika Miloša Vučevića.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd