fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić: Ista cena struje još šest meseci

Foto: Tanjug
Vlada Srbije će usvojiti rebalans budžeta za 2014. godinu i sredinom oktobra dostaviti ga Skupštini na usvajanje, a struja neće poskupeti do kraja grejne sezone niti će biti restrikcija električne energije, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Naš je zadatak da napravimo modernu i uspešnu Srbiju i u tom poslu, apsolutno sam uveren, postićićemo rezultate", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da "Srbija nema vremena za gubljenje, prošlo je vreme kukanja" i da je zahvalan međunarodnim faktorima koji pomažu Srbiji u sprovođenju reformi.

"Srbija ima i snage i volje da već 2016. godine bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi", istakao je Vučić.

Premijer je kazao da bar u narednih šest meseci u Srbiji neće poskupeti struja i da će biti dovoljno svih energenata za grejnu sezonu.

"Najveći problem je to što lokalne samouprave ne izmiruju svoje obaveze za isporučene energente", rekao je Vučić.

O Južnom toku

Vučić je izjavio da je Južni tok dobar ugovor za Srbiju, a da li će biti realizovan isključivo zavisi od ruske i evropske strane. Premijer je naglasio da Srbija radi u interesu svog naroda i Beograd nema različite priče jednu za Moskvu, drugu za Vašington i treću za Brisel. On je dodao da ne misli da će zbog Južnog toka biti ugrožene evropske integracije Srbije, jer realizacija tog projekta zavisi ruske i evropske strane.

"Znamo šta nam je strateški cilj, članstvo u EU, ali nećemo da radimo ni protiv građana Srbije. Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, niti ćemo se na bilo koji način neprijateljski ponašati prema njima", naglasio je premijer.

Pogledajte i: Vučić - Cilj je da se povećaju primanja

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd