Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić: Oporavak zemlje glavni cilj nove vlade!

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predstaviće sutra program nove Vlade Srbije Predsedništvu svoje stranke, a od ponedeljka će početi i prve međustranačke konsultacije za formiranje ministarskog tima.

Budući premijer će već tokom vikenda o programskom dokumentu koji je stavio na papir, razgovarati sa nestranačkim stručnjacima, ali i ekspertima koji su partijski angažovani, navode današnje “Novosti“.

Vučićev ekonomski program, koji će činiti i okosnicu njegovog premijerskog ekspozea, predviđa tri osnovne tačke a to su - velike strukturne reforme u zemlji, finansijska konsolidacija državnog budžeta i podsticajne mere.

Kako je predviđeno programom, u okviru strukturnih reformi Vlada Srbije predložiće usvajanje zakona o radu, stečaju, privatizaciji i državnim službenicima.

Predviđa se jača uloga Kancelarije za brze odgovore, temeljno restruktuiranje preduzeća, okončanje procesa privatizacije i postavljanje javnih preduzeća na drugačiji sistem poslovanja.

Aleksandar Vučić na sednici vlade

U okviru finansijske konsolidacije planirane su i drastične uštede na rashodnoj strani budžeta kroz ukidanje službenih automobila i dnevnica u državnoj administraciji.

Država će pojačati borbu protiv sive ekonomije, a doneće se i mere za jačanje privatnog sektora.

Kada je reč o podsticajnim merama za investitore i zapošljavanje, Vlada će aktivno raditi na privlačenju stranih i angažovanju domaćih investitora.

Glavni cilj je da sve te mere dovedu do smanjenja stope nezaposlenosti, kroz olakšice privatnicima za zapošljavanje novih radnika.

Aleksandar Vučić bi imena ministara trebalo da objavi do Uskrsa, pošto se konstituiše parlament (17. aprila), a on zvanično dobije od predsednika države Tomislava Nikolića mandat za sastavljanje Vlade.

Tako bi trebalo da ekspoze iznese pred poslanike 24. aprila, a novi ministri bi položili zakletvu i Vlada bi stupila na dužnost dan ili dva dana kasnije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd