Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić: Teške reforme za opstanak države

BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas članovima Glavnog odbora stranke da u narednom periodu dobro razumeju koliko su Srbiji potrebne teške reforme, budući da danas imamo problema sa opstankom države.

"Treba da razmišljamo o budućnosti Srbije, jer Srbija mora da bude ispred SNS, ma koliko voleli stranku i želeli joj uspeh na sledećim izborima", rekao je Vučić na početku sednice u Sava centru.

On je rekao da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, da mora da zakrpi rupu od 1,4 milijarde evra i da bi, ako bi se ovako nastavilo, za dve godine doživela grčku sudbinu.

"Čemer , jad i siromaštvo, sve ono sto su nam ostavili oni pre nas i tu svest da nesto treba da nam padne s neba, e mi ćemo se boriti protiv toga. Borićemo se za normalnu i uspešnu Srbiju, zdrave ekonomije, makar morali da u narednih godinu, dve trpimo, a najviše će morati da trpe političari", poručio je Vučić i naveo da će svakako čuti i ovde danas da je to sve demasgpogija i bezbroj primedbi kako su plate ministarta i poslanika male. On je naglasio da se time neće napuniti budžet ali da će se pokazati da kada se već ide u tu bitku ne može samo narod da ispašta.

To, kako je objasnio, ne znači da će se oni koji će rukovoditi novom vladom predati, ali znači da će biti suočeni sa značajnim padom popularnosti.

Vučić je rekao da nije spreman da proćerda pordšku naroda koju je dobio na izborima na svađe sa političkim protivinicima, već da iznese plan i program i da vidi šta može da se uradi u državi.

On je rekao da je prethodna vlast dovela državu u težak položaj i da je na novoj vladi velika odgovornost da preduzme teške mere, kao što je to je u Nemačkoj uradio bivši kancelar Gerhard Šreder uradio.

"Šreder je najzaslužniji za sve u čemu danas uživa Angela Merkel, imao je hrabrosti da napravi rezove, da ne vode računa o partrjskim interesima, nego o budućnosti države", rekao je Vučić.

On je rekao da će nova vlada biti zapamćena po reformama i da će se "sve kombinacije seći", iako zna da će mnogi biti ljuti i nezadovoljni zbog toga, ali time se pravi temelj normalne ddržave.

Vučić je ponovio da ne mogu dnevnice za odlazak u Leposavić ili bilo gde na Kosovu biti 2.500 dinara, jer je to Srbija i tamo funkcioneri treba da idu bez nadoknade.

On je rekao da SNS treba da promeni kurs u odnosu na prethodne stranke na vlasti i da pokaže da može drugačije i mnogo odgovornije da se vodi država.
 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd