fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Đorđe Ivanov

VUČIĆ U SKOPLJU: Razgovarali smo o Koridoru 10 i pruzi do Grčke

Foto: Tanjug
Zajednička sednica vlada Makedonije i Srbije završena je u Skoplju potpisivanjem sedam međudržavnih sporazuma.

Zaključeni su sporazumi u oblasti turizma, o utvrđivanju graničnih procedura pre svega za železnicki prevoz, sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja, sporazum o  konsultacijama između ministarstava spoljnih poslova dve države, memorandum o saradnji u oblasti održivog razvoja i zaštiti životne sredine, kao i o saradnji ministarstava kulture.

"Konkretizovali smo dosta stvari, izašli i sa nekim novim projektima. Pričali smo o tome da Koridor 10 treba da bude gotov u septembru 2016. godine, i svaka zemlja treba da uradi svoj deo", rekao je Vučić.

On je dodao da do nove godine treba da se završi dalekovod koji ide od Niša do Makedonije, a da je bilo reči i o pruzi do Grčke, piše Blic.

 "O njoj ćemo razmeniti studije, a od grčkih partnera očekujemo pomoć u tome. Sat vremena smo premijer Gruevski i ja razgovarali o svemu tome u četiri oka. Nastavićemo saradnju i naše dobre odnose, jer je i Makedonija Srbiji, ali i Srbija Makedoniji među najznačajnijim partnerima kada je u pitanju ekonomija. Pričali smo i o tome da dve zemlje u pojedinim državama dele diplomatska predstavništva, zbog manjih troškova", rekao je Vučić.

Nikola Gruevski, premijer Makedonije, rekao je da je zadovoljan zbog održavanja zajedničke sednice.

"To je dokaz našeg prijateljstva i toga da smo posvećeni regionalnoj saradnji, pre svega u oblasti ekonomije. Obe zemlje žele dobrosusedske odnose, kao i ekonomsku saradnju. To su prioriteti za obe vlade", rekao je Gruevski.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd