Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vulin: Verujem u socijalni dijalog u Srbiji

Foto: Beta
KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i biračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da veruje u socijalni dijalog u Srbiji i da zbog prirode posla mora da bude blizak i sa sindikatima i sa poslodavcima.

Vulin je, komentarišući pisanje jednog dnevnog lista da mu zbog bliskosti sa sindikatima već prete smenom, izjavio da je njegov posao da bude blizak sa svetom rada odnosno da bude blizak i sa poslodavcima.

“Ja i sindikate i poslodavce doživljavam kao ozbiljne i zabrinute ljude koji znaju u kako teškom stanju se nalazi Srbija i koji znaju da svako od nas mora da odustane od dela onoga što smatra svojim”, kazao je Vulin.

Vulin je istakao da veruje da će na kraju doći do rešenja koja će nas sve zajedno učiniti boljim.

Kako piše list "Danas", zahtevi za smenu Vulina dolaze iz "neformalnih krugova", zbog toga što je Vulin postao blizak sa sindikatima čijim predstavnicima obećava zakon o radu koji će im ići u prilog.

Aleksandar Vulin se, prvog radnog dana po preuzimanju dužnosti, sastao sa predstavnicima reprezentativnih sindikata SSSS i UGSN Ljubisavom Orbovićem i Branislavom Čankom.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd