fbpx
Skip to main content
Žena i mačka

ZA ZDRAVIJI ŽIVOT: Gledajte u JEDNU tačku 20 sekundi i ostale cake! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Prosto kao pasulj, a učinkovito za ceo život!

Iako možda i znamo neke od ovih caka za dug i zdrav život, često se zaboravimo i ne primenjujemo ih. Međutim, ima sigurno i nekih za koje niste znali, a mogu da vam na duže staze očuvaju ono što najviše cene oni koji ga nemaju - zdravlje.

Ustajte na svakih sat vremena. Ukoliko imate posao koji zahteva konstantno sedenje, prošetajte se jednom u sat vremena. Neka ta šetnja traje barem dva minuta, iako zvuči kratko - ovo će vas sačuvati od bolesti koje donosi dugo sedenje. Ovo je dokazano ovogodišnjom studijom Univerziteta Utan.

Raspodelite teret na oba ramena. U najboljem slučaju, možete da imate samo bolove u leđima u vratu. A konstantno nošenje torbe na jednom ramenu može da dovede do većih posledica.

Gledajte u jednu tačku 20 sekundi. Na svakih 20 minuta skrenite pogled sa računara i zagledajte se u nešto što je udaljeno od vas oko šest metara. Ovo će sprečiti naprezanje očiju i potencijalne probleme sa očima usled gledanja u ekran.

Smejte se što češće. Bez obzira da li je osmeh veštački ili iskren. Studije pokazuju da osmeh može popraviti raspoloženje i znanje, jer se šalju pozitivne informacije do našeg mozga.

Sedite pravilno. Držite leđa i vrat uspravno, a ruke savijene u uglu od 90 stepeni. Stopala ravno stavite na pod, ne prekrštajte noge, ne uvrćite ih iza nogara stolice. 

Jasno je da nismo roboti i da treba da dajemo sebi oduška. Svakako se ne očekuje od vas da radite potpuno sve kao što je napisano, ali neke cake zaista vredi pokušati. Na primer, ako ste do malo pre sedeli pogrbljeni i prekrštenih nogu, sigurno će vam prijati i pomoći na duge staze da sednete pravilno, a vaše telo će biti zahvalno. Da li i vi znate neke cake kojima se može sačuvati zdravlje?

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, pročitajte OVO i više nikada nećete baciti koru od banane, jer je ona više nego korisna.

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd