fbpx
Skip to main content
zgrada

ZGRABITE PRILIKU: Od sada možete uzeti STAMBENI KREDIT BEZ UČEŠĆA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nije potrebno čak ni osiguranje

Da bi privukle što više klijenata, banke su počele da odobravaju stambene kredite i bez učešća i bez osiguranja kod Nacionalne korporacije. Malo je, međutim, koristi od toga, jer građani se teško odlučuju za ove zajmove, iako su podstanari.

Glavni razlog su i dalje veliki prateći troškovi. Ako se odluče za kredit bez učešća i osiguranja, platiće duplo veću kamatu, nego za zajam pod standardnim uslovima. S druge strane, danas je teško obezbediti minimum 7.000 evra da bi se uzela stambena pozajmica od 30.000 evra.

PAZITE KADA DIŽETE NOVAC SA BANKOMATA: Pronađen "skimer" koji SKIDA PODATKE sa kartica!

Zbog toga, prema podacima Udruženja banaka Srbije, prošlog meseca je ukupan dug za stambene kredite iznosio 376,8 milijardi dinara ili za samo 2,2 milijarde dinara više nego krajem prošle godine. A prilike na tržištu su takve da nikada kamate nisu bile povoljnije nego sada i da već sa 2,76 odsto može da se uzme kredit za kupovinu stana.

stan
Foto: Profimedia/ilustracija

Banke su spremne i da refinansiraju ove zajmove za klijente koji su se zadužili pre sedam, osam godina po kamatama koje su bile znatno više nego sada, ali interesovanje je vrlo malo. Iako se kredit refinansira troškovi su isti kao da se uzima novi zajam.

JOŠ MALO PA DŽABE: Kuće sa imanjem i pratećim objektima i za 10.000 EVRA

Neke banke su se odlučile da "olakšaju" građanima i da im ne traže ni učešće, niti osiguranje, ali sa kamatama koje su duplo veće nego kada se polaže učešće i kredit osigurava. Dakle, povoljnosti mnogo nema, ali onima koji moraju da se sada zaduže, a nemaju dovoljno novca za prateće troškove, ova ponuda završava posao.

SRBI TAMO HRLE, A NE ZNAJU: Za kvadrat u ovoj zemlji daju 4.000 EVRA!

Tako, na primer, za stambeni kredit od 30.000 evra, bez učešća i osiguranja kod NKOSK, kamata je 7,30 odsto, a mesečna rata 188,80 evra. Ako bi se položilo učešće i kredit osigurao, onda bi kamata bila 3,60 odsto, a rata 127,52 evra.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd