fbpx
Skip to main content
Zoran Živković

Živković: Ministarstvo za retka vina i vinogradarstvo

Foto: Tanjug
Beograd - Poslanici Nove stranke (NS) na čijem je čelu Zoran Živković predložili su amandmanom na Predlog zakona o ministarstvima da nova vlada ima devet umesto predloženih 16 ministarstava zbog kako su istakli "efikasnosti i štednje".

Živković je u Skupštini Srbije gde je u toku rasprava o amandmanima na predloženi zakon rekao da je "potpuno dovoljno da sve ono što je nadležnost vlade bude obuhvaćeno u devet ministarstava".

On je istakao da NS predlaže da pored predsednika vladu čine ministarstvo finansija i ekonomije, ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija, ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo odbrane, ministarstvo poljoprivrede, životne sredine i prostornog planiranja, ministarstvo infrastrukture i prirodnih resursa, ministarstvo zdravlja i socijalne politike i ministarstvo prosvete, nauke i kulture.

"To je manja vlada od ove 16 plus ne znam koliko će biti bez portfelja. Znači, ako je važno ono što je manje, ovo je manje definitivno, ali to nije najvažniji argument za ovaj predlog", istakao je Živković dok je njegov stranački kolega Vladimir Pavićević istakao da bi takva vlada bila efikasna i štedljiva.

Poslanik Srpske napredne stranke Marjan Rističević rekao je da nije bitno koliko članova ima vlada već je bitno to da li je i koliko ona efikasna i kakvi su joj rezultati.

"Posle ovih devet ministarstava, ja bih dodao i deseto – Ministarstvo za retka vina i vinogradarstvo. U tom slučaju bih je podržao", istakao je on.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd