Skip to main content
Devojka za kompjuterom

BRZO URADITE OVO DOK NE BUDE KASNO: Svi laptopovi ovog PROIZVOĐAČA su u opasnosti od hakera

Foto: Profimedia
Zaštitite se!

Ako ste vlasnik Dell laptopa ili desktopa, postoji velika šansa da je vaša mašina ranjiva na napade prostim otvaranjem pogrešne stranice. Ali imamo i dobre vesti, Dell je objavio peč koji će zatvoriti ovu bezbednosnu rupu.

Ovu ranjivost otkrio je sedamnaestogodišnji bezbednosni istraživač Bil Demirkapi. Ona je smeštena unutar Dell SupportAssist alata koji dozvoljava napadaču da aktivira maliciozni kod.

A to je moguće vrlo lako izvesti ukoliko se neko pošalje na specifičan sajt koji sadrži JavaScript kod koji je u stanju da prevari SupportAssist alat da skine i aktivira maliciozne fajlove (sa punim admin pravima).

Haker kuca na laptopu
Foto: Profimedia/ilustracija

Još važnije, nije potrebna nikakava dodatna akcija kada se jednom poseti sajt, a sam JavaScript može da bude skriven unutar oglasa na potpuno bezopasnom sajtu.

Dell SupportAssist alat koristi kako bi proveravao zdravlje hardvera i softvera, a potom ih automatski apdejtuje po potrebi. Na svu sreću, Dell je objavio pečovanu verziju ovog alata - SupportAssist (v3.2.0.90) koju možete da preuzmete na sajtu ove kompanije.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd