fbpx
Skip to main content
Apple

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Prema patentu koji je otkrio AppleInsider, čini se da se Apple igra sa idejom o tastaturi napravljenoj od stakla. Ideja je da upotrebom stakla kompanija veruje da ne samo što će kreirati izdržljivije tastature sa kojih se neće skinuti oznake sa tastera, već bi se mogle koristiti i u manjim uređajima poput tableta ili laptopa.

Apple kancelarija
Foto: Profimedia/ilustracija

Apple takođe smatra da bi upotrebom stakla omogućilo bolje pozadinsko osvetljenje gde bi mogao biti osvetljen ceo taster, a ne samo oznaka tastera. „Pored toga, kapica tastera može dramatičnije promeniti boju ako pozadinsko osvetljenje promeni boju. Na primer, dvobojna ili RGB LED svetla koja se koriste za pozadinsko osvetljenje mogu promeniti boju većeg dela kapice tastera … Pozadinsko osvetljenje može promeniti svetlost i boju celog srednjeg sloja osim simbola.“

Nedavno je izvršena transakcija od milijardu dolara u Bitkoinu

Nedavno je izvršena transakcija od milijardu dolara u Bitkoinu

Prošlo je 50 godina od prvog komercijlanog video poziva

Prošlo je 50 godina od prvog komercijlanog video poziva

Samsung neće učestvovati na ovodišnjem IFA sajmu

Samsung neće učestvovati na ovodišnjem IFA sajmu

Za sada samo patent

Nije sigurno da li Apple-ov predlog znači da bismo mogli da vidimo kapice tastera od stakla ili da bi cela tastatura bila od stakla poput masivnog ekrana. Apple je pokušao da ponovo osmisli tastaturu sa svojim leptir svičevima, samo da oni ne bi zaživeli. S tim na umu i s obzirom da je ovo patent, ne postoji način da se zna da li Apple planira da to zaista i ostvari.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd