fbpx
Skip to main content
Fejsbuk

Fejsbuk će početi da vam BRIŠE OBJAVE, a evo po kojim kriterijumima!

Foto: Profimedia
"Uklonićemo vaše sadržaje za koje ustanovimo da je to neophodno kako bismo izbegli ili ublažili negativne pravne posledice po Facebook"

Ova godina će doneti velike promene za sve aktivne korisnike Facebooka širom sveta, kojih prema statistikama za drugi kvartal 2020. godine ima 2,7 milijardi.

Počinje potpuna primena više puta najavljivanog redizajna najveće društvene mreže, dok će opcija, koja je poslednjih meseci bila aktivna i omogućavala prelazaka sa starog interfejsa na novi i obrnuto, biti ukinuta.

Potpuno novi izgled, kojim dominira bela boja, dobiće svi profili, stranice i grupe, dok će godinama prepoznatljiva "plava traka" u zaglavlju stranica potpuno nestati.

Fejsbuk
Fejsbuk
Foto: Profimedia

Novi izgled interfejsa, koji prestavlja možda i najveću promenu koju Facebook uvodi od svog postojanja, korisnicima će omogućiti i da aktiviraju "tamni" izgled stranica, odnosno Dark Mode.

Osim ovih, vizuelnih, uskoro dolaze i nove "pravne" promene. Naime, Facebook je od ove nedelje počeo da šalje obaveštenje korisnicima, da će ubuduće zadržati pravo da, ukoliko to bude neophodno, uklanja određene sadržaje kako bi "izbegao ili ublažio negativne pravne ili regulatorne uticaje".

- Uklonićemo ili ograničiti pristup vašim sadržajima, uslugama ili informacijama, za koje ustanovimo da je to neophodno kako bismo izbegli ili ublažili negativne pravne posledice po Facebook - navodi se u ažuriranim uslovima korišćenja te društvene mreže.

Iz Facebooka nisu eksplicitno dali obrazloženje razloga zbog koga je uvedeno novo pravilo, ali se pretpostavlja ih je na to naterala pretnja Trampove administracije.

Nakon što je, krajem maja, Twitter doveo u sumnju istinitost dva Trampova tvita, šef Bele kuće je potpisao izvršno naređenje kojim je praktično suspendovao 23. član saveznog Zakona o telekomunikacijama, koji društvene mreže štiti od odgovornosti za sadržaja koje objavljuju njihovi korisnici, piše Business Insider.

Sam Donald Tramp više puta je optuživao društvene mreže da su pristrasne kada su u pitanju anti-konzervativni stavovi koje se na njima objavljuju.

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd